anne905 İlk defa bu kadar kalabalığa yapıcam hep 2 kişilik yaptığım için 15 kişi için mercimek çorbası kaç bardak mercimek ve su koymam lazım 🧐
Caglab anne905 2 koyabilirsin mercimeği baya bi cıkıyor suyunuda karıstıra anlarsın baya bi su alıyo zaten ve çekiyoda. Koca tencere çıkıyo
Ay-Bek anne905 Ben iki havuç, bir soğan ve bir su bardağı mercimekle yapıyorum. 4 kişi içiyoruz ve bize 2 gün yetiyor. Yani 8 kişilik olmuş oluyor. Bence 2,5 3 bardak yap riske atma. Ertesi gün yine siz içersiniz bir şey olmaz çorbaya. 🌸🌸
Denizpasam anne905 15 kişilik hiç yapmadım ama 4 su bardağı ile yaparsan olur tahminim. Çünkü ben 2 su bardağı ile yapıyorum mercimek çorbasını normalde. Ertesi güne de kalıyor çorbam.
benmkzm- anne905 eşimin ailesi kalabalık 15 kişiden az gelmezler 😂 4 4.5 su bardağı ile yapıyorum en son 13 kişi için 4 su bardağı ile yaptım tam oldu
anne905 benmkzm- o zaman bende 4 su bardağı yapıyım koca bi tenceremle😂 düdüklüde mi yapıyosunuz tencerede mi
seizetheday anne905 ben 15 kişiye yapsam 5 bardak koyarım yaklaşık 5 lt de su koyarım benim tarifim böyle 1 bardağa 5 bardak su oğlum ben ve eşim yesek bitiyor 3 kase oluyor
Aptalllarsizi anne905 3 buçuk bardak koy ben 1 bardakla 4 kase çıkarıyorum ki ben katı yapıyorum öyle seviyoruz
Alya-Sena anne905 2 su bardagi mercimek yeterli icine bir buyuk sogan kucukse 2 tane koy 2 de havuc ekle suyu da goz karari ekle. Mercimek zaten pisdikce cogaliyor pirinc gibi ayni
Bebegimm1 anne905 bana 13 kişi gelmişti 2 su bardagı yetmişti zaten doyumluk olmuyor kaseyi tamamen doldurmuyorum çnkü ana yemek tatlı mezeler falan derken yarım kase koydugumda 2 su bardagı yetmişti siz 3 yapın ne olur ne olmaz derseniz 3bck su bardagı koyun ertesi güne kalsın biz yeriz derseniz 4 fazlasıyla yeter artar
gurbettebirkadin anne905 eğer havuç patates koycaksanız bence 2 3 bardak yeter zaten kaseleri doldurmayın millet çorbayla karnınımı doyursun . Bir iki kepçe yeter . İftar da insan çorbayla şişiyor çünkü