anneyimya Arkadaşlar anne olarak bana doğum parası yattı. Onu çekmeye gittiğimde PTT memuru eşine de yatmış ama çekmemişsiniz geri gitmiş para dedi. Ne parası dedim. Babalık parası dedi. Ee simdi ne olacak? Nasıl alacam bu parayı bilen var mı?
Rumi1234 anneyimya ilk oğlumda çalışıyordum parayı ptt almıştım ama baba için bilmiyordum almadım Şimdi 2. Doğum yaptım sgk bildirilmediği için mi ya da çalışmıyorum diye ptt ne bana ne eşime yatmadı bunun için başvuru mu yapmam lazım?
Tuba_44 Babalara para verilmiyo bildiğim kadarıyla 2 çocuğumda da almadık devletin verdiği bir çocuk parası var 400 TL bide emzirme adı altındaydı oda 520 TL aldım gerisi çalışan anneyim rapor paralı aldım
Tuba_44 yanaklibebek nüfus için başvuru yapılıyor ya ozaman direk hesabıma yattı çocuk parası da PTT den alınıyor yani ekstra bişe yapmadım kimlik çıkartırken eşime bilgi verilmişti böyle paraların yatacağı e devlette rapor yazın orda iş görememezlikte çıkıyor emzirme adı altında
Tuba_44 yanaklibebek tam bilgim yok o konu da ama sanmıyorum herkese veriliyor bu çalışan sadece 4 aylık rapor parası alıyo e devleten bi bakın görünmüyor mu benim hesabım vardı ondan direk yattı kartıma belki sizin oda PTT hesabındadır
yanaklibebek Tuba_44 e devletten nasıl bakmalıyım peki. Kusura bakmayın bilmiyorum rahatsız ettim sizi de
Tuba_44 yanaklibebek yok estağfurullah ben rapor yazıyorum 4a/4b iş görememezlik ödemesi görme çıkıyor başlıklarda oraya girince vaka emzirme diyip gösteriyor eşinize yatma ihtimali de olabilir kimlik başvurusu yapınca bi bakın yoksada 170 arayıp öğrenin
ksky Eşi veya kendi sgklı olan her anneye emzirme ödeneği yatıyor memurlar hariç bende geçen pttden aldım parayı eşime yatmış ondan gözüktüğüm için 857₺ eşinizden görünüyorsanız onun e devletinden şahıs ödemeleri diye aratın orda çıkıyor
ksky yanaklibebek 520 ile ilgili bir bilgim yok şuan 2024 emzirme ödemesi 857₺ onu biliyorum ben siz onu bir araştırın isterseniz yanlış bilgilendirmeyeyim
anneyimya Eşime yatmış biz cekmemisiz geri gitmiş para. Şimdi nerden geri alcaz PTT memuru bilgilendirmedi