Tuba0633 Oğlum 16,5 aylık sağlık ocağına aşı için götürmüştüm kg ölçümü oldu kg olarak 15 kg çıktı hemşire kg olarak fazla dedi normali 10,5 11 kg olması gerekiyor normal bir durum mu doktora götürmeli miyim?
livanurvealpinannesi61 Tuba0633 evet kilosu fazla yediklerine dikkat edin fazla yedirmeyin. Benim oğlum 3 yaşında 16500 kiloya yakın bize de hemşire fazla demiş. Sizin 16 aylık 15 kilo çok fazla
livanurvealpinannesi61 Poyrazmom_ yanlış bilgi mi bence siz bir persentil tablosuna bakın. Benim 16 aylık bebek için 15 kilo çok fazla tabi ki de. Arkadaşımın kızı 15 16 kiloydu Çocuk doktoru kilosu çok fazla demiş. Görümcemin kızı 12 aylıkken 13 kiloya yakındı doktor ona da fazla demiş. Persentile göre fazla.
Tuba0633 Poyrazmom_ aslında pek bişi yemiyor öyle diğer anneler gibi pankekler şunlar bunlar yapmıyorum sabah uyanınca kahvaltı olarak yerse çok az yumurta yiyor yanına mandalina suyu sıkıyorum bir adet onu içerse içer işte sonra öğlen uykusuna yatırırken 5 ölçek mama veriyorum uyuyor iki üç saat sonra kalkınca çorba içiriyorum 1 kase bi kaç saat sonra meyve ne varsa işte yoğurt ile karıştırıyorum onu veriyorum ardından akşam babası gelince sofrada ne varsa az miktarda ondan yemeğin suyundan vs veriyorum uyurken yine mama verip kapanış yapıyoruz
Poyrazmom_ livanurvealpinannesi61 evet yanlış bilgi fazla olabilir ama kadın doktora götürüyümü diyor doktorluk bişey yok bence