mrvyhya Busramustim merhaba çok bilgim yok ama sizden bilgi alsam yarın ilk defa kahvaltı vereceğim sizce ne yapabilirim yumurta peynir fln tek tek verdin ama başka şekilde vermedim çok geç kaldım ek gidada 7 aylık olacak
Tazeanneyimbenn Busramustim hergün çeşit çeşit yapmak zorunda değilsin bizim doktor bi liste verdi 9 aya kdr onun dışına çıkmıcaz Yumurta sarısı Tuzsuz peynir Meyve püresi bu kahvaltı menümüz mesela
kimbumadam Busramustim Lor/Ruşeym/Tarhanalı/Sade Omlet Ispanak vs herşeyli yapabilirsin :) Haşlama yumurta beyaz peynir/lor/labne/zeytin ezmesi Karadut/Keçiboynuzu özü Muz dolgulu pankek Avokado Meyveli yulaf ezmesi
Tuba_44 Busramustim merhaba bir şey sorabilir miyim mesela kahvaltı verip ikinci öğün anne sütü veya mama verip sonra mı veriyosunuz yoksa kahvaltıdan sonra mı ikinci öğünü direk veriyosunuz
Busramustim mrvyhya labne yumurta pekmez avokado ceviz bunları veriyorum genelde bazen karıştırıyorum bazen ayrı ayrı veriyorum ,hepsini aynı gün vermiyorum bebe bisküvisi irmik pirinç unuylada karıştırıp veriyorum bazen
Busramustim Tuba_44 bebeğim uyanınca asla mama içmiyor, genelde 7 gibi uyanıyor 8 8.30 gibi kahvaltı yapıyor ek gıda sonra 2 3 saat sonra mama veriyorum kahvaltıyı da az yiyor
bambam9393 Bebe bisküvisi sütüm yada mama neyse onunla ıslatıyorum cicibebe gibi oluyor içine peynir, pekmez , yumurta sarısı ekleyip karıştırıyorum … enfes okuyor doktorumuz verdi tarifi her güm aynı bu kahvaltı veriyorum değiştirmiyorum
Busramustim bambam9393 her gün aynı şeyden sıkılır bebek, bulamaç vermekte istemiyorum çoğu zaman, bebek yediklerinin tek tek tadını bilmiyor büyüyünce zorlanıyor yemek yerken
kimbumadam Busramustim beyaz peynir sütaş Daha iyisini bulamadım açıkçası önerilere açığım :) Ama lor ve labne üreten annelerden alıyorum Orjinalini yapabilirseniz kendiniz de deneyebilirsiniz Peynir altı suyundan
ikibebebirhayat Busramustim benden size ufak bir tavsiye ilk çocuğumda asla herseyi birbirine karıştırıp vermedim herseyi tek tek tattirdim damak tadını önce sebzeye alıştırdım sonra yoğurt sonra meyve oğlum şuan herseyi yiyor,çikolata çok nasie daha yeni başladık diye bilirim. Şimdi kızım var 7 Ay 2 günlük orada aynısını yapıyorum mesela şuan avokado yiyor :)
mrvyhya Busramustim birşey daha sorsam irmik demişsinz ya bebek irmiği fln diyorlar siz öyle mi aldınız normal irmik mi bebe bisküvisi mesela marka fark eder mi ki un prinx unu dışında başka birşey kullanabilir miyim hiç bilmiyorum napcagmi ortada kaldım
ebrudefne06 Busramustim benm bebegimde 7,5 aylik. Kasikla yiyen bir bebek degil eliyle yemegi tercih ediyor o yuzden mama tarzi seyler vermedim hic. Liste yaptm Pazartsi- Avakado+ haşlanmış yumurta Salı - Avakado+ Muz Carsamba- Muzlu pankek+ labne Persembe- Sebzeli Pankek+ zeytin ezmesi Cuma- Sade krep+ tahin+ keciboynuzu Cumartesi- Haslanmis yumurta+ labne+ zeytin Pazar- doğaçlama:)
gag123 ebrudefne06 7,5aylık pankek yiyebiliyor mu? Benimki de haftaya 8 aylık olcak cesaret edip pankek veremedim daha ve 2.çocuğum:) diğeri de 2 yaşında aradan fazla zaman geçmedi ama ben unutmuşum bile:)
isufumveben mrvyhya bebe bisküvisi dışarıdan almayın paketlilerin içeriği hiç temiz degil evde yapın bir sürü tarif var internette. Yulaf unu tam bugday unu kullanabilirsiniz
Busramustim mrvyhya normal irmikli denedim ilk yiyemedi bebek irmiği aldım un olarak ta pirinç unu tam buğday unu var bebek bisküvisi e bebek veya hipp kullanıyordum ama artık kendim yapmaya karar verdim