kızlar biz henüz menenjit aşısını yaptırmadım, ilk çocuk doktorumuz bir yaşına gelince vurulur demişti toplu bir asi var diye ama öyle bir asi yok yine her halükarda ayrı yaptırılıyor rota aşısını da çok aman kesin kesin yaptırın demedi ben kendim hep yaptırdım ve iyiki yaptırmışim hatta ozamn doktorumuz şöyle demişti maddi olarak aile zorlanıyor manevi olarak bebek 1 yaşına gelince toptan asi var onu yaptırırsiniz dedi menenjit aşısı için. şimdiki doktorumux ise ben vocuguma yaptirmadim sizde yaptırmayın diyemem dedi vebal alamam ama kreşe vs gitmiyorsa kreş zamanı yaptırabilirsiniz de dedi her yaş yapılıyor dedi. ve bu doktorumuza güveniyorum ama biran kafamı karıştırdı ama sonra kesin net kararlıyım yaptirmakta Instagram da bir başka evladimizij vidowunu gördüm birini öpmesi sonucunda menenjit virüsü kapmış Allah korusun yani rabbim evlatlarimizi korusun bağıslasin inşallah , yani sonuçta çocuklar ne kadar yanımızda olsada buyuklere vs emanet ediliyor yeri gelince parka götürülüyor temas halinde ler bişey olur diye korkuyorum açıkçası sizler nasıl yol izlediniz kaçıncı aylarinizda yaptırdiniz hangi aşıyı vuruldunuz biz 13 aylık olucaz 1 yaş aşısını yaptırdıktan sonra ⅔ ay ara verip nimemrix bexsiro ve tekrar nimemriz yaptirmamizi önerdi sizler naisl yaptırdınız 🥺bu zamana kadar rota aşısını yaptırdım , keşke de bu aşıları devlette karsilasa bunuda yazamadan gecemicem çok şükür yaptırabiliyoruz bizler bir şekilde ama yaptiramaaynlarda var sonuçta bazen çocuklarımıza üzülüyorum keşke tüm çocuklar eşit şekilde büyüseler