DefneGamze98
Benim kızımda 7 ay 5 günlük bugün kontrole götürdüm . Menenjit aşısı için bana bi şablon verdi görselini ekleyemedim . Şöyleydi ;
Bexsero : 5.ay ,7.ay , 13 ay : 3 doz
7.ay , 9.ay , 15.ay : toplamda yine 3 doz
Nimerix : 1 yaş sonrası tek doz 13.ay
Nimerixi 1 yaş sonrası yapıcaz .
bexsero için 2 şeçenek sundu yukarıda belirttim . Ben 7.ay 9 ve 15.ay olan grubu seçtim ve bugün 7. Ay kontrolüne gittiğim içinde bexsero ilk dozu sabah 8de yaptrdım . Şuanlık huzursuzluğu , ateşi olmadı . Akşam yada gece belirti yaşarsak yorumumu güncellerim . Doktorumda ateş yapabilceğini kontrollü ilerlememizi söyledi . Ben korkuyodum açıkcası çok fazla ağlıcak huzursuz olcak ateşlenicek diye . Bu tarz yorum çok okudum çünkü . Şuana kadar bi sıkıntı olmadı . Kendi doktorumuzla oluşturduğumuz takvim bu şekildeydi . Siz kendi doktorunuzla bir takvim oluşturun tabi . 1 yaş sonrasına da bırakan hastaları oluyormuş . 1 yaş sonrası bacakta ağrı hareket ettirememe vs. yaşanabiliyomuş . 1 yaş sonrasına önermedi . Koruyuculuğun şimdiden başlaması önemliymiş . Bende haklı buldum . Çünkü istanbulda yaşıyorum göçmende çok fazla kimin ne olduğuda belli değil . Kalabalık şehir . O yüzden hemen 7.ayımızda başlamayı doğru buldum sevgiler🌸