Bizde daha 6 ay 23 günlüğüz. 5 ay 3 günlükken tadımlara başladık ama doktorumuzun dediğini anlatayım ben.
3 gün kuralı ile önce sebzeler, yoğurt, meyveler, kahvaltılıklar. Sıralama bu şekilde. Kahvaltılıklarda yumurta sarısının yarısını denersin dedi. 7.ay gibi beyazını denersin dedi. Ceviz deneyebilirsin dedi. Avokado, yumurta sarısı,ceviz, labne karıştırabilirsin dedi. 6.ay kontrolümüzde pekmez, ev yapımı reçel vs mamasını tatlandırmak için verebilirsin dedi.
Ben ilk başta açıkcası sıralama bu şekilde desede yoğurt ile başladım amacım sebze çok yavan gelirse yoğurt ile karıştırırımdı. Yoğurt sevdi, sebze sevmedi hiç bebeğim. Meyveleri sevdi.
Şu ana kadar verdiklerim:
Patates, havuç, kabak, pırasa, balkabağı, yoğurt, muz, avokado, armut, elma, ayva, cennet hurması. Ben yumurtanın beyazını da denedim
Sabahları bazen omlet şeklinde, bazen irmikli yumurta, bazen haşlama olarak veriyorum. Haşlama veriyorsam karışım yapıyorum. Bazen yoğurt ile meyve karıştırıp veriyorum. Akşamları ise sabah yoğurt ve meyve vermediysem onu veriyorum ya da çorba yapıyorum. Tabii çok düzenli değiliz hala düzenimiz tam oturmadı. Sabah ilk önce emziriyorum, sonra mama veriyorum. Bazen hemen uyumak istiyor o yüzden uyutup uyanınca veriyorum. Yani saatler hala değişik bizde 😂
İlikli Kemik suyu kaynattım. Çorbalarına ufaktan katmaya başladım. Yoğurt çorbası ve cennet çorbasını seviyor. Geçen ilk defa tavuk suyuna şehriye çorbası denettirdim, içti. Tarhana çorbasını çok sevmedi. İrmik alıp muhallebi yapabilirsiniz bu arada. Hem bazen çorbasına katarsınız, hemde hemen irmik ile muhallebi hazırlayıp içine meyve koyabilirsiniz. Pratik oluyor en azından.
Bir de doktorumuz peynir verebilirsin dedi ama kaşar peyniri verme şu an için dedi. Tuzdan kaynaklı sanırım tam bilmiyorum. Ben zaten şu an sadece labne peynir verdim. En kısa zamanda lor peyniride yedireceğim. Yani bizim böyle açıkcası. Çok deneyimim olmamasına rağmen yazmak istedim. 🤭
Bu akşam mesela balkabağı, havuç, patates ile sebze çorbası deneyeceğim. İçinde kemik suyunu da koyarım. İnşallah sever. 🫡🫨😂