Deniz64 Arkadaşlar oğlum 19 aylık bazen şüpheye düşüyorum. İsmine genelde bakmıyor çok nadir ama mesela Aras top kedi va dediğimde bakıyor. Onun dışında yürürken bir iki adım parmak ucunda yürüyor sonra düzeliyor. Komut alması iyi gibi topu at derim atar, kule dizeriz, bul tak yapar.işareti 14 ay öğrendi istediği şeyi işaret eder. Bay bay , alkış felan hepsini yapıyor. Göz teması çok iyi, 5 kelimesi var babasına bilinçli baba der. Mama meme dede kedi ( onun dışında konuşmuyor:( )Sosyal anlamda iyi çocuklarla oynar vs. Acaba bi psikiyatriye götürsem mi 2 yaşını beklemelimiyim?
Cicektebenimcicekligunlerde Deniz64 şüpheniz varsa bir gelişim testi yaptırın.Uzman görüşü önemli bizim yazdıklarınız sadece aklınızı karıştırır
annesininkurabiyesi Deniz64 benim oğlumda ismine bakar işaret etmiyor kelime yok . Yabancı biri seslenince bakıyor mu? Bu kadar çok şeyi yapan bebek isminde bakar bence
-Livasmom- Deniz64 anlattiklariniza göre gayet normal bence evhamlanmayın benim kızım da gec konuştu sizi iyi anliorum niye yurumeye baslamadi dişi ne zaman cikacak ne zaman konusacak ne zaman cmle kurar anneler hep bekliuor ama inanin hepsi olur biraz zaman taniyin cocugunuza geç olsungüç olmasın 😊
zeyzey00 Deniz64 merhaba benim kızım da 15 aylık çağırdığımız zaman çok fazla adına bakmıyo göz teması aşırı derecede yok işine gelirse yapıyo sanki bunları . Mesela mutfaktayken Zeynep hadi gel yanıma diyorum koşarak geliyo . Kapıyı kapat ,aç onu ver bunu götür onu getir vs komut alıyo oyun oynamayı seviyo ,çocuklarla çok iyi arası hangi telefon kime ait biliyo ,şekeri nereye koyuyorum biliyo 😄 cee eee oyununu çok seviyo bizi kovalamayı oynamayı çok seviyo anne baba dede mama meme ver ver gel bay bay öpücük koş koş kaç kaç bunları biliyo , işaret parmağını da işine gelirse kullanıyo yemek seçmez gelişimi iyi ama o isime bakmama ve göz teması çok kurmama aklımı kurcalıyo . Bir videoda izlemiştim eğer çocuğa bir şey böyle demiyor sana o çocukta sıkıntı var demektir diyordu en büyük belirti budur diyordu elhamdülillah bebeğim yaptığımız şeyleri söylediklerimizi kavrıyo. Fazla göz teması kurmaması ve ismini çok bakmaması inatla yapıyor gibime geliyor. Mesela geçen gün amcası kızmış ve amcasına küsmüştü amcası çağırıyodu bakmıyodu ama gülüyodu mesela onunla ilgilenmeyince gelip gözümün içine eğilip bakıyor kafamı çeviriyorum öbür tarafa , o yöne dönüp bakıyo gözlerime,başka yöne kafamı çeviriyorum yine o tarafa dönüyo dikilip gözlerimin içine bakıyo oyun oynamaya kendini göstermeye ilgi çekmeye çalışıyo, başka yerden seslendiğim zaman geliyo ama yanında seslenince inatla bakmıyo ama sırıtıyo gülüyo oyun mu yapıyo anlamadım.
Deniz64 annesininkurabiyesi çok nadir bakıyor. Bilmiyorum evde abisi de var 4 yaşında aslında sosyal bir çocuk.
annesininkurabiyesi Deniz64 doktora götürebilirsiniz içiniz rahat eder ama diğer her şeyi yapıyormuş bence sorun yok gibi
Deniz64 -Livasmom- ya konuşması değilde ismine bakmaması çok tuhaf geliyor. Yoksa abisi de geç konuştu
zeyzey00 Kanat çırpma , ayak ucunda yürüme, kafa sallama ,yerinde sallanma , düz ve boş gidip gelme,oyuncak dizme,geriye kafa vurma , yemek seçme , birşey öğrenememe , tuhaf sesler anlamsız ses çıkartmalar vs böyle şeyler yok elhamdülillah
Melisahinn Deniz64 18 buçuk aylık benim oğlum da bence anlattıklarınız çok normal bazen ismine bakmaması olabilir diğer gelişimsel özellikleri gayet yerinde gibi gözüküyor şu zamanda anneler olarak çok evham yapıyoruz