S-oy Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar kızlar 🥰 kızlar iftara misafir gelecek ne hazırlasam kararsız kaldım ama arkadaşım şehriye salatası istiyor onu kesin yapıcam ama akşam yemeği sonuçta yanına ne yapsam sizce ? Benim düşündüğüm et sote şehriye salatası yoğurt çorbası güllaç ama şehriye olunca pilav yapmasam mı bilemedim pilav yapsam çok mu olur aklıma patates püresi de geldi etin yanına sizce ne yapmalıyım fikir verir misiniz 💕
Prensesannesi38 S-oy patates püresi olur, pilav illa yapacaksanız az olur düşünceniz varsa şehriyesiz sade yapabilirsiniz
lceLady S-oy Et sotenin yanına patates püresi süt ile yapın cok güzel olur Yogurt corbasını herkes yer mi acaba onun yerine cacık mı olsa
Liyosunannesi S-oy o zaman püre yapın, et soteyi püreyle servis edersiniz, isteyen yanına şehriye salatasıda alır
15022022 S-oy et sote varsa pilav olmalı. Ben yemekte şehriye salatasını hiç yakıştırmıyorum bence beş çayı için olmalı ama özel olarak istenmiş. Etin öncesinde yoğurt çorbası hiç sevmem Yoğurt çorbası değil de mercimek falan olsa daha iyi olur sanki ya da daha yöresel bir çorba. Tatlı tam ramazanlık zaten. Yemeğin yanına hoşaf komposto da yapabilirsin
S-oy 15022022 bana da saçma geldi dediğiniz gibi gün tabağında olan bir şey ama kendisi özel istedi sen güzel yapıyorsun diye ben de bir şey diyemedim artık iftar olduğu için çay menüsü de yapamıyorum 😂
Hafize98 Bence pilav fazla zaten çorbanızda pirinç var şehriyede salata bide pilav yaparsanız hepsi aynı malzemelerin çeşitleri olur gibi geldi
Melisayda Bence yoğurt çorbası yapmayın mercimek çorbası ile değiştirin. Et sote, bulgur pilavı (salçasız, tereyağlı), salata, şehriye salatası
S-oy Melisayda mercimek çorbasını dün yaptım içtik bugün de içilir illa ki sıkılmayalım diye yarın farklı bir çorba yapayım dedim yoğurt ya da domates yapabilirim
[silindi] S-oy patates pureside olur firinda kremali patatesde olur hatta sebzeleri besamel soslayip kasarla firina atarsiniz oda guzel garnitur olur 😊
124dorukcum124 S-oy bence arkadaşınız içim az bişey şehriye salatası yapın yemek isteyen alsın Tarhana çorbası yada domates çorbası Et sote Pirinç pilavı Ara sıcak olarak kabak mücver Salata Cacık Tatlı Ortaya meze çeşitleri olabilir