[silindi]
4.ay itibariyle uyku gerilemesini atlattıysa şöyle yapabilirsiniz. Oğlum 5ay 18 günlük ve kucakta sallayarak uyumaya alıştırmıştım artık kendi kendine uyumadı öğretmem lazım dedim ve 3 gün önce başladım. İki kitabı kaynak aldım biri uyku güvenli bağlanma bebeğiniz diğeri bebeğiniz uykuyu çok sevecek.
Şöyle yapıyorum yatır kaldır yöntemini uyguluyorum.Ama sadece bu yöntemdeki gibi ağlayınca kaldır susunca hemen yatır başka bir şey yapma gibi değil. Uyku saati yaklaşınca ninni açıyorum oturduğum yerde omzumda biraz piş piş diyorum mayışmaya başlayınca yatağına yatırıyorum. Önce kendi kendine 5-10dk oyalanıyor yatağında ben sandalyede yanında oturuyorum. Mızırdanmaya başlayınca piş piş demeye başlıyorum yetmezse elini tutuyorum o da yetmezse diğer elimle pat pat vuruyorum o da yetmezse kucağıma alıyorum sakinleşene kadar sırtına piş piş yapıyorum. Susunca yatırıp yazdığım desteklere devam ediyorum. Uyuyana kadar bunları tekrarlıyorum. Minimum düzeyde ağlama olmasına çok dikkat ediyorum. Mesela ilk uyutma sürem 55dk kaç kere yatır kaldır yaptım sayamadım ilk gün olduğu için ve kucakta sallanmaya alıştığı için biraz ağladı ama ikinci gün 15dk da uyudu sıfır ağlama sadece mızırdandı 2-3 kere yatır kaldır yaptım. Uyuyana kadar desteklerimi bırakmıyorum. Uyuduktan sonra yavaşça önce elini bırakıyorum sonra piş piş demeyi bırakıyorum müslin örtüden uyku arkadaşı yaptım onu veriyorum eline. Zamanla bu desteklerimi azaltarak ilerleyeceğim. İlk 1-2 gün tepki verip ağlaması çok normal çünkü yeni bir yönteme alıştırmaya çalışıyorsunuz pes etmeyin sabır. Biraz ağlama biraz mızırdanma bence max 2 haftaya alışır diye düşünüyorum küçük aylarda daha kolay alışıyorlarmış. Bende kucağımda sallayarak uyutuyordum sallayarak uyutmanın sonu yok 😵💫 ve uykular hep kısa kısa oluyor. Naçizane tavsiyem böyle