DrkAyz Bebeğim 11 ay 11 günlük arabasının ve özellikle de ilk adım arabasının tekerleklerini döndürmeyi çok seviyor. Nasıl gidiceğini göstersem dahi o yine tersine çevirip döndürmeye devam ediyor. Araba nerde ya da kedi nerde diye sorduğumda buluyor onları kelimelerde de bı sıkıntımız yok. Tekerlek döndürmesinde endişeleneceğim bir şey var mı sizin bebekleriniz neler yapıyor ?
papatya_1125 DrkAyz oğlum da tekerlek cevirmeyi severdi.ben hiç korkmadım. Gelişim ve meraklarının bir parçası olarak düşünüyorum. Bir çamaşır makinesinin önünde saatlerce kalmıyorsa,ismine bakıyorsa,göz teması varsa korkmayın.
153s34 DrkAyz gecen bebek arabasi holdeydi 7aylik olacak oglum nerdyse o da dönduruyordu bende pis diye hayr flan dedm elletmedim ama aklima otizm şu bu vs gelmedi hic yaa. Biraz sakin mi olsak? 😂 Demin baska biri de post acmis bebegi elini dönduruyormus otizzm vs olablir mi diye. Blmiorum ya bence biraz az arastrmak lazim 😂 bildikce insan dha cok pimpirikleniyor ve hemen kotuye yoruyoruz. Akisina brakmak lazim diye dsnuorum ☺️
SeverusSnape DrkAyz merak ettiği ve keşfetme döneminde olduğu için yapıyordur bunu. Amacına yönelik oynamadığı durumlarda endişe etmelisiniz. Mesela arabayı sürmek yerine sadece tekerleklerini çeviriyorsa ve bunu saatlerce yapıyorsa, gibi.
annesininkurabiyesi DrkAyz geçen birisi yazmıştı doktoru demiş tekerleği bir kez çevirmesi bile anormal. Ben öyle düşünmüyorum benim oğlumda bazen alır eline 1-2 dk tekerini çevirir 1-2 dk sürer atar gider. Çok ilgili değil atanlarına. Çamaşır makinesi çalışınca çıkan sesi falan her çocuk merak eder diye düşünüyorum. Sonuçta 1 saatlik programın 1 saatinide başında getirmez
153s34 papatya_1125 dun oglum camasir makinasina bakmak istedi mama sandalyesndeydi aama dondurmedim ben isim vardi zaten. Bakmaaya calisti kafasini arkaya cevirip de falan. Baksaydi eger uzun bi sure bu sorun mu demek acaba? Hani neden camasir makinasi? Blmedigim icin soruyorum.
DrkAyz papatya_1125 Makinanın önünde saatlerce durmuyor düğmesine dokunmaya çalışıyor dönerken isminede bakıyor. Gerçekten o kadar çok şey okuyoruz ki sürekli acaba mı diye düşünüyor insan panik oluyoruz hemen 🥹
papatya_1125 153s34 Aslında dönen nesnelere de bebeğin ilgisi olur. Her şey onun için bir keşif aracıdır. Oğlumla mesela mescide girerken tavandaki işlemelere bile hayretle bakardı.ancak çok uzun süreli dalma belirtilerden biri olabilir diyor doktorlar . Tabii Sadece buna bakarak da otizm diyemeyiz ama otizmli bu özel insanlar dönen nesnelere daha da ilgilidir.
hndathn Dünya uzerindeki tüm çocuklar yapar bunu.cocugun her hareketine bir anlam yükleyip kendinizi acaba silsilesinde bogmayin.cocuk hayatı nesneleri keşfediyor bunların amaçlarını öğrenmeye çalışıyor. Çocuklar deneme yanılma yöntemiyle öğrenir deniyorlar bozuyorlar yıkıyorlar tekrar yapiyorlar
Egeninannesi2209 Ay bende bu konuda delirmiştim her bebeğin bir takıntısı var maalesef. Doktora söyledim endişelenme dedi 🙈 Göz teması varsa sosyal gülümsemesi varsa birşey olmaz dedi. 18 aylık hala araba ve tekerlek meraklısı
nnlr Egeninannesi2209 Merhaba,sizin de bebeğinizin tekerlek merakı varmıydı?Ne zaman geçti?Bir sorun olmadı değilmi?
papatya_1125 DrkAyz Bebekler dünyaya yeni geldiler ve bu dünyayı daha yeni tanıyorlar☺o yüzden ilgi çekici oluyor .korkmayın 🌸
DrkAyz SeverusSnape Sanırım merak ediyor çünkü bebek arabasını görür görmez ilk tekerleğine gidiyor bisiklette de aynı şekilde. Dışarda bisiklet süren biri görünce de tekerleğine bakıyor nasıl döndüğünü keşfetmeye çalışıyor galiba.
DrkAyz annesininkurabiyesi Çevirmeden nasıl döndüğünü nereden anlayacak ki bu çocuklar. Benimkide öyle çeviriyor sonra dikkatini başka bişey çekiyor ona gidiyor
Ozgee59 DrkAyz benim oğlumda arabaların tekerleklerini döndürmeyi çok seviyor. Otizm belirtisi diyorlar ama başka bir sıkıntısı yok sadece tekerlek döndürmeden bu düşünülmemeli bence. İnstagramda falan videolar çıkıyor karşıma erken otizm belirtileri şunlardır gibisinden o gün bütün gün oğlumu inceliyorum acaba mı diye. Kendimize gereksiz stres yaratıyoruz başka bişey değil 😊
DrkAyz Ozgee59 Bende öyleyim bütün gün sesleniyorum hele adına bakmazsa o gün eşimin basının etini yiyorum hastaneye gidelim diye 😅 gerçekten çok etkileniyor insan ya
mucizem10 DrkAyz benim kızım da aynı 11 ay 17 günlük tekerlekli ne bulursa çeviriyor bence oyunlarının bir parçası
DrkAyz papatya_1125 Hoşuna gidiyor döndürmek galiba çünkü döndürdükten sonra eline bakıp gülüyor da 😅
Ozgee59 DrkAyz 12.aya kadar adına bakmaması normal bu arada ona çok takılmayın☺ ayrıca arada bakıyorsa o da sıkıntı değil
DrkAyz Ozgee59 bişeyle ilgileniyorsa o ara bakmıyor geçen gün bir gün boyunca bakmadı mesela ama diğer gün sürekli baktı bir günü bir gününü tutmuyor pinpirikli birşey oldum iyice 😅🌺