sarasara Merhabalar anneler kızımda doğuştan böyle bir kist vardı iki kez ameliyat oldu. Ama ara ara çok şiddetli hastalandığında boğazında şişme veya kistin çıkarıldığı yer enfekte oluyor. Başına böyle bir şey gelen varmı?
nuroner sarasara merhabalar benim bebeğiminde dil kökünde kist tespit edildi ameliyat olacak , siz kaç aylıkken ameliyat oldunuz acaba ? Neden 2kez oldunuz?
sarasara nuroner biz ilk ameliyatımızı 2019 da 9 aylıkken olduk. Ve nüks etti 2. Ameliyatı olmak zorunda kaldık 2022de. Dr işini iyi yaptığını söyledi ama umarım 3. Ameliyatı olmayız.
fatmafatma23 nuroner Merhaba benim kızım 3 yaşında ameliyat olacak nasıl bir süreç çöm korkuyorum lütfen yardımcı olur musunuz
nuroner fatmafatma23 merhaba bizim kistin adı farklı çıkmıştı ama biz ameliyat olduk hemde acil yatışla soluk borusu %90 kapalıydı bize yatış verildiğinde nefesi kesiliyordu . Gayet iyi ve başarılı geçti çok uzun sürmemişti benim oğlum 4 aylıktı tam o yüzden 4 gece kalmıştık biz hastanede
fatmafatma23 nuroner Çok geçmiş olsun🙁kızımım ki dışa doğru soluk borusunu etkilemiyor ama kesin ameliyat olması gerekiyor dediler dil köküne kadar temizlenecekmiş çok korkuyorum daha çok küçük önce Mr çekecekler onun içinde anestezi alıp uyutulacak Kaç gündür kendimde değilim
eygokkk nuroner merhaba çok geçmiş olsun sizin kist adı tam olarak neydi acaba kist neredeydi ranula mıydı ? Ve ne kadar süre içinde ameliyat oldu ultrason ile mi belli olmuştu
nuroner eygokkk ranula değil ya , basit kist yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam eğer patoloji raporunda , bizim kbb de tamı konmuştu burundan girdikleri kamera ile saptamışlardı ama sonrasınd ben usg de çektirmiitim orda da gözüküyordu kist
nuroner eygokkk bizim ilk başvurduğumuz hastane biiz maalesef oyaladı o sürede de kist büyüdü biz ameleliyat ettirecek doktor aradık resmen. 3 aylık tanı kondu ameliyat olduğunda tam 4 aylıktı. Ama biz en sın başvurduğumuz hastanede bize acil yatış verilip ertesi gün hemen ameliyats almışlardı