Merhaba,benim 5 buçuk aylık bir bebeğim var. Anne sütü pek alamadı sütüm olmadığı için.Aptamil sıvı hazır mama kullanıyorum. Yaklaşık 1-2 aylık olduğundan beri mama yanında su da veriyoruz. Kullandığımız biberonlarda PP plastik biberonlar(Avent, mamajoo,bebedor,dr brown markaları). Sıvı mamayı açtıktan sonra şişe içinde kalanını 24 saat buzdolabında saklıyorum ve bu süre içinde mama saati geldiğinde mamayı buzdolabından alıp biberona koyuyorum sonra kettle da su kaynatıp kaseye boşaltıyorum ve kasedeki sıcak suda biberonu bekletiyorum. Mama uygun sıcaklığa gelince bebeğime içiriyorum. Bu şekilde yaptım şuana kadar bu yöntem sağlıklı mı acaba yoksa cam biberon mu kullanmalıydım? Bir de su verdiğimi söylemiştim suyu da yine PP plastik biberonlarımdan birine koyuyorum ama fazla içmediği için her gün yenilemeyip 2-3 günde bir biberondaki suyu yeniliyorum. Biberonda suyun 2-3 gün beklemesi sakıncalı mı? Öncesinde zaten kaynatmış olduğum su olduğu için ben sakınca görmemiştim. İstemeden bebeğime zarar vermiş olmamışımdır inşallah.