DemirinAnnesi1 ben kızımam13 aylıkken eğitim verdim amacım desteksiz uyuması değildi kucağımda pilates topunda sekerek uyuyordu ne kadar zorlandığımı düşünün evden çıkarda uyutamıyordum. Artık gerçekten hem onun için hem kendim için bunu ypmalıyım dedim doğmadan önce bile aklımda olan ama yapmaya cesaret edemediğim bir şeydi uyku eğitimi. Dediğim gibi desteksiz uyuması için değil sabit bir yerde en az destekle uyuması bile yeterliydi benim için. Sonra tracy hogg bebek sorunlarına mucizevi çözümler ve iyi uykular tatlı rüyalar kitaplarını alıp okudum . Kızımı tanıdığım için ne onu üzer ne ağlatır bilerek bilgilerimi harmanlayıp eğitime başladım . Stres yapmadım uyumaz diye düşünmedim zaten topta sekere 1 saatte zor uyuyordu hatta bazen kucağımdan bırakırken uyanıyordu hoop başa dön. Eğitim günü yemekten sonra kızıma anlattım artık sekerek uyumayacağız yatağında uyuyacaksın diye konuştum. Odasına gittik uyku rutini yaptık duş aldırdım kitap okuduk babasına iyi geceler dedik vs sevdiği şeyleri loş ışıkta yapın ki mayışsın daha sonra onları yaptığınızda uyku vakti geldiğini anlasın. Uyumasa uyumasa 1 saat 2 saat uğraşırım diye düşşndüm ama kızım 52 dk da uyudu. Kalkmaya çalıştı döndü döndü döndü ne olduğunu anlamaya çalıştı hep konuştum anneciğim nasıl uyuman gerektiğini bilmiyorsun biliyorum birlikte öğreneceğiz ben hep yanında olacağım dedim . Saçını okşadım göbeğini sırtını okşadım sevdiği masajları yaptım omuriliğine yukardan aşağı parmak uçlarında pıt pıt dokunuyorum çok seviyor çoğu çocuk seviyormuş sizinde işinize yarar belki.benim korktuğum gece uyanırsa ne yapacağım kısmıydı ama bingo sabit bir yerde uyuduğu için uykuları uzamaya başladı. Gece uyansa da odadan çıkartmadan ışık açmadan konuşmadan akşamki gibi uyuttum. Bu aşamada biraz sabır çünkü sizi yanında isteyebilir am auyumayı öğrendiğinde uyansa bile sabit bir yerde uyuduğu için çoğunlukla geri dönüyorlar uykuya. İlk gün bu şekilde 52 dk, ikinci gün 38 dk, üçüncü gün 12 dk da uyudu ben şok 😃 şuan 23 aylık hâlâ yatarken sırtını okşatır bazen gece annem annem diye yanına çağırır ama inanın bunu öğrenince uykuya dönmesi kolaylaştı diş hastalık dönemleri haricinde 2 3 dk da geri uyuyor(maşallah diyeyim bu şekilde söyleyince acısını çıkartıyor 😂) . Biraz uzun oldu ama hem teşvik etmek hem kafanızda soru işaretlerini gidermek için ayrıntılı yazdım sorunuz olursa yine yardımcı olurum