Merhaba sevgili anneler ve adayları. Size bir sorum olacaktı. Oğlum 21.ayına nasipse giriyor haftaya. 7.ayından beri mama takviyesi yapıyorum sütüm yetersiz geldiği için. 14 aylıkken memeyi bıraktım. 5 aylıkken ek gıda başladık ama pek sevemedik. Hala da zoraki yer. Denemediğim metot kalmadı. Blw işe yarar dediler. Döke saça önüne koyuyorum ama nafile. Önüne koyunca daha beter oluyor. Oyun sanıyor ve yerler yiyor o yemeği. Bebekliğinden beri kilo sorunları var. Kaliteli kilo almıyor. Çok şükür sağlığı yerinde ve hareketli bir çocuk. Doktorumuzda zayıf görünüyor ama ortalama bir kiloda dediği için artık çok takmıyorum bu durumu ama yalan yok zayıflasın da istemiyorum. 2 gr aldırana kadar canım çıkıyor. Etrafımda benim oğlandan aylarca küçücük bebeler topaç gibi maşaallah. Benimki nerdeyse 2 yaşında. Onların yanında yenidoğan gibi görünüyor. İnanılmaz minyon. Gelgelelim artık mamayı bırakmaya karar verdim. Zaten 2 yaşa kadar destekleme fikri vardı bende. Birkaç kaldı 2 yaşına ve ben yavaştan mama mantığını unutturmak istiyorum oğlana. İnanılmaz bir mama düşkünlüğü var. Sabah yerinden kalkıyor. Gözünü açmadan daha anne mama. Kahvaltı hazırlatmıyor. Ortalığı yıkıyor. İlla o mama içilecek. Gece beslenmesini de uzun zaman oldu keseli ama uykudan uyanınca o mama mutlaka olmalı. Öğlen uykusundan uyanınca da aynı şekilde mama vermezsem çıldırıyor. Gelgelelim mama yerine yavaştan günlük süt vermek istiyorum. Sabah akşam yani. Siz hangi günlük sütü tercih ediyorsunuz? Birde bu günlük kutu süt herhalde ısıtıp mı veriyoruz yoksa direk biberona koyup mu vericem? Siz hangisini tercih ediyorsunuz? Mamayı bırakmaya alıştırırım belki ama süt ve biberon aşkı oldukça hiç değilse günlük süt içireyim diyorum. Mama aldı başını gidiyor. Nasipse yaza doğru tuvalet eğitimine de başlarım Allah izin verirse. Beni çok iyi anlarsınız. Mama ve bez masrafından beni boşverin eşim yoruldu artık. Birde pahalı ki sormayın yani…