Tadımlardan sonra ben artık ikili kombinasyonlarlar aynı şekilde devam etmeye başladım.
Kahvaltı, yumurta sarısını-lor-avokado-muz-bebek irmiği-elma püresi bunları ikili şekilde bir tatlı kaşığı zeytinyağı koyup verdim. Ne varsa o gün. Hala yumurta sarısı yemediği için 1 yaşından sonrada avokado muz yumurta şeklinde mutlaka bir kenarda geri kalanını ayrı veriyorum.
Muz yumurta karadut özü ya da üzüm pekmezi ile pankek çok seviyorlar.
Öğle, havuç-patates-mercimek, ıspanak-havuç pirinç balkabağı-havuç-mısır unu gibi çorba yapılabilecek soft şeylerle damağıyla ezebileceği püre yapmadan kemik suyu ya da tavuk suyuyla bunlar verilebilir.
Akşam da protein içeren tavuk ya da kuzu eti ile balık yaptım. Makarna kuskus gibi ürünleri çok sevdiği içinde bunları yoğurtla karıştırıp damağına yapışmasını engellemek için ilerleyen süreçte verebilirsiniz. Sadece fikir amacıyla yazdım ama ben çok korkuyordum çok zor geliyordu bu süreç ve buharlı pişirici o kadar işimi görüyordu ki üçüncü bir elim gibi eğer imkanınız varsa mutlaka edinin. Şu anda hiçbir şeyi ayırt etmeden yiyor 18 aylık ve kendi yaptığımız tüm yemeklerin tuzsuz halini veriyorum.