Longtighthugs Merhaba kızlar 2 buçuk aylık kızım var emziriyorum ama haftadabir göğüsüm taş gibi ağrıyo taşıyamıyorum elimle devamlı masaj yapıyorum sıkınca süt çıkıyor ama pompa yapıyorum 10 dkda 15 ml felan çıkıyo neden ağrıyo ağrıyosa sağdığımda neden süt çıkmıyo anlamıyorum bu durumu yaşayan var mı ?
senemtemur Longtighthugs süt birikimi oluyor kanallarda tam olarakta açılmadığı için taşlaşıyor duşta masaj yapın dilerseniz sıcak su ile iyi geliyor Sağımda da 10 dakika yapın 5 dakika göğsünüzü dinlendirin yine diğer gögüsüde kanallar açıldıkça boşalacaktır .. Elle sağdınız mı ne kadar çıkıyor ???
aysullsn Longtighthugs bende aynı durumu yaşıyordum pompayla sağmak sütü daha çok getiriyor. O an pek gelmiyor ama sonrasında göğüslerde süt birikiyor mastit oluşuyor ve taşlaşması geçmez elinle sağım yapman lazım. 15 dk boyunca elinle sağım yap sonrasında bebeğini emzir yumuşacık olur ve bebişin bol yağlı sütün keyfini çıkarır. 💐
Longtighthugs senemtemur elimle hep sıkıyorum fışkırıyor ve süt geliyo hep ama miktarını bilmiyorum pompadan az çıkıyo
Longtighthugs senemtemur ağrısından duramadım sıcak suyun altında fışkırttım az gelmeye başlayınca bıraktım bir de göğüs ucumda iki nokta kadar beyazlık var internette okudum göğüs ucu tıkanıklığı olabilir mi beyaz yeri almaya çalışıyorum ama alamıyorum
Longtighthugs aysullsn sizde de pompadan az mı çıkıyo ben pompadan çıkmayınca sütümün olmadığını düşünüyorum ama süt olmayan göğüste neden ağrı olsun diye düşününce mantıken olmuyor şaştım kaldım
Longtighthugs aysullsn ağrısından duramadım sıcak suyun altında fışkırttım az gelmeye başlayınca bıraktım bir de göğüs ucumda iki nokta kadar beyazlık var internette okudum göğüs ucu tıkanıklığı olabilir mi beyaz yeri almaya çalışıyorum ama alamıyorum
busrayildiz1610 Çiğ lahana yaprağını güzelce yıka ve dondurucuya at beklet,sonra göğsüne sar güzelce, detaylarını bilmiyorum ama çevremdeki herkes bunu yapıyor ve memenin çok güzel rahatladığını söylüyorlar, araştırabilirsin ❣️
aysullsn Longtighthugs evet benimde öyle oluyordu sağınca azıcık gözüküyordu ama göğüslerim taş gibiydi. Tavsiyem pompa kullanma sütünün tazyikli gelmesine sebep olur elle sağım yapman lazım. Benim oğlum 7 aylık hamdolsun rabbime sütüm çok güzel var.
senemtemur Longtighthugs süt incisi olmuş olabilirsiniz onun için İngiliz tuzu mu ne kullanılıyor göğsünü açıyor dilersen uzman birinden yardım al emzirme danışmanı vs yardımcı olurlar geçmiş olsun
aysullsn Longtighthugs Buda bende oluyordu 😂😂😂 hiç sıkmaya uğraşma göğüslerin yumuşayınca geçiyor 2 3 güne
Longtighthugs aysullsn evet pompa moralimi bozmaktan başka bir işe yaramıyo elle sağımı nasıl yapıyorsunuz sağdığınız sütü veriyo musunuz bebeğinize
aysullsn Longtighthugs sağlık ocağında ki aile hekimi bana göstermişti göğüs ucunuzu araya biraz mesafe koyarak baş ve işaret parmağınızın arasına alarak ( bastır bir birine yaklaştır geri çek) şeklinde devamlı olarak yapıyorsun. Benim sağıma özel kavanozum vardı onun içine sağıyordum sonrasında süt saklama poşetine koyuyordum. Buzluğa atıyordum evde olmadığım zamanlarda hastaneye gitmem gerekirken mesela kayınvalidem oğluma içiriyordu bu şekilde mama kullanmadım hiç ve sütümde boşa gitmedi.