Bebeğim 4 aylıkken 2 gün evde gözlemledikten sonra öksürük şikayetiyle eğitim araştırma hastanesine gittim. Ciğerlerini dinlediler, çocuğun görünüşünde bir sıkıntı yok, çocuğun neşeli gayet sağlıklı annesi, çocuğunun üstüne fazla düşüyorsun sanki deyip beni geri yolladılar. Calpol ver geçer dedi doktor bey. Baktım ki çocuğumun öksürüğü daha kötüye gidiyor ve tıkanıyor tekrardan götürdüm bu sefer 6 yaş altına öksürük şurubu önerilmemesine rağmen ve öksürük vücudun savunma mekanizması olmasına rağmen, çocuğuma alerji ve öksürük şurubu yazdılar. 1 hafta kullandık ilaçları baktım çocukta hiç iyileşme yok tekrar götürdüm bu sefer de geniz akıntısı dediler, muayene esnasında boğmacadan şüphelendiğimi doktora söyledim, doktor bana boğmaca öksürüğü olan bebek videosu açtı telefonundan, senin çocuğun boğmaca değil dedi. Tam 3 hafta yanlış tedavi uyguladılar, geniz akıntısı damlası da işe yaramayınca tekrar götürdüm. Doktor boğmacadan şüphelendiğini söyledi, röntgene yolladı. Çok şükür ciğerlerine komplikasyon yapıp zatürreye çevirmemiş ama kan testi ve boğmaca testi istendi. Ağzından ve burnundan alınan örneklerle boğmaca olduğu ortaya çıktı. Antibiyotik tedavisi başlatıldı. Anne baba olarak bizlere de antibiyotik verdiler. Covid gibi pandemi yaratabilecek bir hastalıkmış. Aşı karşıtları yüzünden geçmişteki çocuk hastalıkları tekrar hortluyormuş ve yıllardır boğmaca kızamık gibi hastalıklar olmadığından bu hastalığı tanıyan doktor bulmak zormuş, o yüzden çocuğumun hastalığı bir türlü teşhis edemediler. En son kontrole gittiğimizde doktor 3 aya kadar öksürüğün uzayabileceğini söyledi. Çocuğumun huyunun değiştiğine mi yanayım yoksa hastalığına mı uykusuz gecelere mi :(