madonnaa 3 aylık. Ve bir haftadır memeyi görünce kendini geriye atıyor, kriz geçiriyor, tutup sürdürüyor. Emzik ve biberon kullanıyorum. Hep meme-mama gittim. Tekrar ister mi ısrar etmeli miyim? Emzirmeyi çok seviyorum.
aven madonnaa suan 4.ayligiz 3,5 ayllikken ayni seyleri yasadim sana tavsiyem biberon kullanimini birakman oncelikle sutune ve kendine güven motivasyonunu dusurmemen gerekir bu surecte bu aylarda normal karsilaniyor meme reddi uygulamam şöyle oldu gunduzleri kaşık biberona gectik asla biberon kullanmadim gece mamalarini ise uykulu oldugu icin biberonla verdim ama asla gunduz biberon kullanmadim bebegimede gostermedim birlikte duşa girdik dusta emzirmeye calistim emmesede memeyi agzina verdim agladigi an biraktim gunduzleri sık sık meme teklif ettim ozellikle keyifli anlarinda huysuzlanmadan saatli bor sekilde beslenmesine dikkat ettim sabir gerektiren bir surec ama bebegin kucuk oldugu icin daha cabuk atlatirsin allahin izniyle biz bir haftada atlattik cok sukur.İlk baslarda gunduz mamalarinda kasıkla icmekte zorlanacak dokulecek vs ama cabuk ogreniyorlar biraz cc yi artirabilirsin dokuldugu icin icmeyi istemediginde kasikla zorlamadim biraz huysuzlugu gectiginde mamanin devamini verdim.Arkadaslarimda ayni surecteler uygulamalari basarili gidiyor onlarinda insallah sende atlatirsin endiselenme
Newmomy madonnaa bende emziremiyorum sağıp biberon ile veriyorum günde bir yada iki kerede mama veriyorum, gece emiyor o da silikon uç ile. Gündüz silikon uç ile de emmiyor mecbur biberon :(
Begm_i madonnaa geçici bir süreç, uykusu geldiğinde veya farklı zamanlarda ayakta gezerken emzirmeyi teklif edin. Geçiyor zamanla
Ahuri Merhaba bu 3.ayda ne var bilmiyorum ama benim bebeğimde de 3.ayını doldurmasına 1 hafta kala meme reddi başladı ve düzelmesi 8.ayi buldu. Biberom tutmadığı için mama veremedim sadece uykuda ve uyku sersemi emiyordu. Uyurken başında bekliyordum tam uyanmadan emzireyim diye. Uyanıkken sizin dediğiniz gibi kendini geriye atıyor istemiyordu memeyi. Emzirme danışmanıyla görüştüm bir sürü yöntem denedim pozisyon değiştirdim mecburdum çünkü başka besleme şekli yoktu. Şırıngayla vermeye çalıştım ama ona da ağzını kilitledi. En son ayakta gezinerek emzirmeye başladım iki ay böyle geçti. Sonra yatakta ileri geri sallanarak emzirmeye başladım bir iki üç ay da böyle geçti derken ek gidaya başladı sonrasında da baktım mızırdayip kendi istiyor derken çok şükür düzeldi ama ben de bu süreçte çok yıprandım. Sizin bebeğiniz en azından biberon tutuyor o yüzden stres yapmadan memeyi teklif etmeye devam edin derim
madonnaa Ahuri evet sizin süreç daha zormuş. Biberon kullanıyoruz zaten süt de sağıyorum ama yine de emmesine geri dönmesini istiyorum.
madonnaa ikiprensesbebiss biberon kullandınız mı? Sürekli emzirmeye çalıştınız mi? Nasıl geçti nasıl atlattiniz?
ikiprensesbebiss madonnaa biberon kullanmadım aç kalana kadar bekledim 3 saat 4 saaat benimle inatlasıyordu bende onunla inatlaşıyordum kazanan ben oluyordum :)
Newmomy madonnaa pek umudum yok düzeleceğine çünkü biberona alıştı, biberona alıştırmamak lazım. Benim bebeğim küçük doğmuştu 2.500 gr doğdu meme reddi ayında normalde 1 kiloya yakın alması gerekirken sadece 350 gram almıştı mama vermediğim için. sonra kendimi suçlu hissettim ve aç kalmasına dayanamadım çok zayıf kalmıştı ama bebeğinin kilosu yerinde olan biberona alıştırmasın derim sonra dönüşü çok zor oluyor