Rukiye_23 Htcyalmanci-0519 Talevizyon izliyormu? Bende yorumlara bakınca sanki tek sebep oymuş gibi algıladım
mavikelebek_ Rukiye_23 televizyon bir sebep ama en büyük sebep değil bence. Kesinlikle ekransız büyütemedim açıkçası ekranla tanışması 8 aylıkken falandı hatta ama hep ksısıtlı izlettim sonuöta izletmek zorunda kalıyorum bu konuda kimse kimseyi kandırmasın bence . Ama eğer 20 dakika izlediyse hemen kapatır kitaplarını çıkarırırm sonra kitap okurum kitaptaki görselleri anlatırım teker teker bak bu ağaç ağaçlar kocaman bak bu kedi kedi miyav diyor bak bu kuş kediden korkmuş falan diye bu sayede korkunun ne demek olduğunu kedinin nasıl ses çıkaran bir hayvan olduğunu ağacın yapısal özelliğini aynı anda anlatmış oluyorsunuz. Ayrıca sık sık 10a kadar sayarız birlikte tek başına da sayabiliyor ama isteksiz davrandığı için eşlik ediyorum. Şuan renklere geçtik kırmızı sarı ve maviyi öğrendi he bir de cimbomu 12 aylıkken öğrendi babası sağolsun şok markete bile cimbom diyor kızım sarı kırmızı diye 😂
Ozra Ebrarkolcetin 18 aylık olacaz 15 gğn sonra. Ama 2-3 gündür kelimlerde artış var anne baba gel git dede aç koy mama meme su bay geldim evet hayır demeye de çalışıyor kendi adını söylüyor be inanılmaz bi taklit isteği var her gördüğünü her dediğimizi taklit etmeye çalışıyor
Pandaalarca Htcyalmanci-0519 doğru söylüyorsunuz ama insan bir endişe etmiyor değil doğrusu neyse olmazsa doktora götürürüz bakalım
Masalkizinannesi fa_sena_y kesinlikle o sebepten zaten bende devamlı babası diyorum babasıda annesi diyor. Genelde bana değilde babasına babası diyor 😊
mavikelebek_ Ebrarkolcetin İlk kelimesini 8 aylıkken söyledi anne dedi. Ben doğduğu günden beri mutfakta yemek yaparken bile yemeği basıl yaptığıma kadar anlatırım. Şuan 16 aylık ve sayanayacağım kadar çok kelimesi var her şeyi söylüyor diyebilirim. Uyumaya giderken iyi geceler der uyandığında günaydın der uyandım der. 2 kelimeli cümleler kurmaya ve dersini anlatmaya 12 aylıkken başladı yürümeyle eş zamanlıydı. Kızım çok meraklıdır ben de merakını besliyorum açıkçası. Merak etmediği şeyleri de merak ettirmeye çalışıyorum yani. Ayrıca çok taklitçidir. Yaşlıların yürümesini taklit eder oy oy oy diye belini büküp yürüyor 😂 ve beni çok fazla taklit ediyor hatta bana kızım diyor hayır sen benim kızımsın diyorum sen kızımsın diyor 😂 biraz zıpır anlayacağınız
mavikelebek_ Nacikkk erkekler daha geç yapıyor diye biliyorum ben böyle şeyleri. Bir de karakter meselesi korkmayın bunun için elbet öğrenecek hangimiz öğrenmedik
mavikelebek_ Ebrarkolcetin he bir de soru sorun bebeklerinize sonra onu cevaplayın mesela bebek uyuyor bak aa bebek uyuyor mu evet bebek uyuyor gibi konuşun ben çok soru sordupum için oda hep bana soru sorar kalkabilirmiyiz, oturabilirmiyim, meme emiyimmi gibi 😂
Sumemre Ebrarkolcetin oğlum benimde 27 aylık maşallah 🧿 ikili üçlü cümleler kuruyo ve sürekli biseyler anlatiyo biz tvle 1 yaşından sonra tanıştık orda çıkan renkleri sayıları hayvanları tek tek söyledik eşimle sonra sürekli eşimle konuşurken sohbetin içinde oğlumuz varmış gibi onada anlattık mutlaka dinleyin ne söylüyor diye çünkü siz dinledikçe onunda heycani artiyo yani biz öyle anladık eşimle
Mervew Masalkizinannesi biz öyle model olduğumuz için. Bizim de eşim sürekli annesi ise gitti annesi işten geldi dediği için uzunca bir süre annesi dedi. Şimdi ara ara hala diyor 24 aylık.
Mervew ElfAlparsln bu model olmayla ilgili bir şey bende oğluma sumu istiyorsun diye sormuşum hep sumu istiyorum diyordu. Fark edince soru eklerini kullanmayı ben azalttım oda düzeltti hemen. 24 aylık şuan. Bir ay önce falan düzeldi.
Badeninannesi1 Melekhnm valla aynı bizim de benimki kendisi yer ama işine gelirse yani çok sevdiği bişeyse yada açlıktan artık zor duruyorsa 😂 Valla inanmamayı tercih ediyorum hepsinin cocugu iştahlı bi benimki seçiyor yemiyor gibi gelmeye başladı
morsevenanne9 Ebrarkolcetin kızım 5 aylık oldu anne diyor bakalım daha başka şeylerde demeye çalışıyor ama zamanla onlarda olur 😄
Drn8823 Ebrarkolcetin kızım 11 aylık, 10 aylıktan itibaren anne, baba, dede, mama, meme, gel diyor farklı bir kelimemiz henüz yok ☺️
Sweetyy oglumubeklerken ay benim kızımda 26 aylık aynı şekilde ne dersek tekrarliyo anne del falan diyo 😂
oglumubeklerken Sweetyy annee deeeğğ 😅😅 bi de eliyle de gel gel yapıyor aynı zamanda sanki kedi yavrusu çağırıyor gibi 😅