Tüm modelleri deneyimlemiş biri olarak yazıyorum; dik de alsan robot da alsan hiç biri kablolu normal süpürgesini yerini tutmuyor ben dik almıştım daha sonra robot ta alınca elimdeki normal philips hantal ama canavar süpürgeyi tekrardan ihtiyacım olmaz diyip ihtiyacı olan birine verdim zamanla baktım ki günlük temizlik evet ama kesinlikle büyük temizlikte ya da 2 3 günlük süpürülmeyen evi gerektiği kadar temizleyemez olduğunu gördüm dik süpürge bosch du annem de dik olan phılıps almıştı ondan alayım dedim daha sonra dedim ki bu böyle olmaz yine kablolu gibi olmayacak almışken kablolu alayım dedim ve araştırdım dyson a bile kafa tutan marka olan miele markasının en düşük model elektirikli süpürgesini aldım o kadar memnunum ki anlatamam diğer ihtiyaç sahibine verdiğim süpürge çok iyi bilirdim onu bile sollar geçer aynı zaman da çok portatif hafif bi süpürge burdan sana şiddetle onu öneririm tek kötü yanı toz torbalı ve orjinal torbaları pahalı artık gülün dikenine de katlanırım imkanım var alabilirim dersen al ya da muadili bi toz torbası kullan ama aynı verimi alır mısın bilmem ya da alırken miele nin toz torbasız modellerine bak