Tuvalet eğitimi veriyorsanız bu durum normal. Bazı bebekler kakalarini kendinden bir parça olarak gördüğünden çabuk ayrılamaz ya da çok kabızlık yaşayan çocuklarda eğitim esnasında güç gösterisi bulunan çocuklarda bu normal.benim kızım 26 aylıkken tuvalet eğitimini aldı kendi kabul etti tek bir konuşmayla. Cisi 4 günde hallettik ama kakayla vedalasmasi 25 gün sürdü.yapamam diye inat ediyor canım acıyor diyor ve kakası geldiğinde kendisi sıkıp ter içinde kalıyordu bu da karın ağrısı yapıyordu. İlaçlar kullandım kakasını yapiyordu ama çığlık ciglaga yapmicam bırak kakami geri koy popoma diye ağlıyordu.ne oyunlar ne kitaplar aldık fayda etmedi.sonra bir hikaye uydurdum 20 gün olmuştu.aldim karşıma bak kızım dedim hani senin sokakta arkadaşlar var parkta arkadaşların var ya onlarla oynuyorsun oynarken mutlu oluyorsun sonra kış geliyor hava soğuk oluyor sokağa parka çıkmıyoruz canın sıkılıyor evde durmak hoşuna gitmiyor işte senin kakaninda kaka arkadaşları var arkadaşlarına gitmesi mutlu olması için senin kakani yapıp onu klozete atıp sifonu çekmemiz gerek kakanin yürümek için ayakları yok ama yuzebiliyor yüzerek arkadaşlarına gitsin mutlu olsun. Sen üzgün olduğunda konuşup söyleyebiliyorsun ama kaka konuşamıyor bu yüzden de sana karın ağrısı yaparak üzüntüsünü arkadaşlarını özlediğini bildiriyor eğer kakani salarsak bir daha hiç karnın agrimayacak acımayacak dedim. Tam 5 gün bu hikayeyi anlattım ve 25. Gün kakami arkadaşlarının yanına göndermek istiyorum dedi bu süreçte zaten kaka yumuşatıcı kullanıyordum doktorumuzun önerisiyle kakasını yaptı oturagini birlikte tuttuk klozete attık sifonu kendi çekti ve el salladı. Önce ufak ufak ödüller verdim birkaç gün 5 gün sonra ödülleri azalttım ve ödül sistemi ortadan kalktı.sukur 25 günün sonunda artık her gün düzenli kakasını yaptı birkaç gün el salladı sifonu çekti sonra onu da yapmayı bıraktı.