Deeenizzz Merhaba kızlar, devlet doğum yapan ve çalışmayan annelere 500 TL gibi bir ücret veriyormuş. Bebeğim 10 aylık oldu, bana yatmadı. Eşim devlet memuru, alan var mı?
birprensbirprensesanasi Deeenizzz 500 TL emzirme ücreti eşin doğumdan sonra doğum belgesini SGK’ya götürmeli ya da hastanede işlemleri yapmalı diye biliyorum 5 yıl süresi var artık pttden değil e devlette kayıtlı banka hesabınıza yatıyor para
Karadenizli53 Deeenizzz doğum parası için doğum raporunuzu alıp SGK ya götürmeli işlem yaptıktan. Eşiniz çalıştığı ve SGK sindan faydalaniyorsaniz onun hesabına yatıyor. Doğum parası da aile ve sosyal hizmetler kurumuna gidip doğum parası desteğini almak istiyorum diyorsunuz bir form dolduruyorsunuz sonra pttden alıyorsunuz
ahs648_ Deeenizzz ben 3 ay doğum yaptım sosyal yardımlaşma derneğine gidip orda doğum yardımı formu dolduruyorsunuz o PTT ye yada e devlette kayıtlı banka hesabınız varsa ona yatıyor 520 TL aldım ben
happyymotheroftwo PTT den alınıyor diye biliyorum ben ilk doğumumda almıştım eşimde memur ikinci doğumu yaptım henüz almadım 4 aylık olduk bende alacağım tc numaramızla alıyoruz yada ziraat bankası kartınız varsa oraya yatıyor diye de duydum