happymom1 menenjitte nimenrix markanın bir yaş gurubu var malesef ama bexseronun yaş grubu yok. Eğer bu aşıya hiç başlamadıysanız 55 yaşına kadar vurulabilirsiniz bexseroyu 2 doz olarak. Örneğin benim 11 yaşında oğlumun zamaninda doktoru ülkede o kadar mülteci yok yurt dışına ya da kabalık tatil alanlarına gitmiyorsaniz 13. Ayda tek doz nimenrix yeterli demişti öyle yaptırmıştım.ama sonradan kızımın doktoru artık Türkiye’de kendi vatandasindan çok mülteci var maddiyatiniz varsa yaptıralım dediğinde kiziminkileri 13. Ayda tek doz nimenrix 24 ve 26. Aydada 2 doz bexsero şeklinde yaptırdım.sonra oğlumun durumunu anlattığında bana nimenrix i yaptırmanız iyi olmuş onun rota gibi belirli bir yaş düzeyi var ama bexseronun yok 55 e kadar vakti var hiç doz uygulamadiysaniz deyince hemen geçen sene 10 yaşında olan oğluma da yaptırdım.guncel fiyatlarını bilmiyorum geçen sene tamamladım ikisinide. Aşı takvimlerini her doktor farklı planlıyor onu doktorla görüşün. Menenjit malesef önemli.allah uzak etsin ilk 1 sene içinde yakalandiginda mutlak 12 saat içinde ölüm sonraki senelerde yakalandığında ise organ uzuv ve duyu kaybı kaçınılmaz oluyor