anne46yeni Sütümü ilk doğduğundan itibaren sağıyordum ben ilk başta emmeyi reddediyordu bebeğim çünkü. O emmedikçe süt çoğalıyordu sanki sonrada emmeye başladı 1 aylıkken ve sanki azalıyormuş gibi geldi çünkü emiyordu artık. Bu biraz arz talep işi ne kadar sağarsan ne kadar emerse o kadar süt salgılanıyor tabi psikolojik olarak rahat ve huzurlu dinlenmiş mutlu bir anne olmak geliyor. Kendini ne kadar rahatlatırsan o kadar sağlıkla gelir süt. Ama ek keçisütlü mamalarda kullandım. Sürekli sağdım ben çünkü gece uyanmak çok zor geliyordu bana, sağıp biberonla veriyordum. Deprem bölgesindeydik ve depremden 2 gün sonra şartlar ortam derken bebeğim 5 aylıkken sütüm kesildi. Sürekli denedim emzirmeyi vermeyi ama gelmedi. Bir gece aradan 1,5 ay geçmişken uyumuyor sürekli ağlıyordu, gece uykusunda sussun diye emzirmeyi denedim ve süt geldi. Şu anda 18 aylık ve hala emiyor. Yani demek istediğim sabırlı olun siz kendinizi rahat ve huzurlu hissettiğinizde bebeğiniz için en iyisi olacaktır. Emzirmekten vazgeçmeyin ama yetersiz kaldığı yerde mamalarla destek verebilirsiniz emzirmekle beraber.