yamy Kızlar kendimize yapacağım da daha önce yapan var mı güzel oluyor mu yoksa direk yemeğini mi yapayım köfteyi yapanlar tarif rica edebilir miyim
_Goktugunannesi__ yamy köftesini yapmadım canım ya yemeği yada haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt yapıyorum meze tarzı
boudiccan yamy yapan cok guzel yaoiyor ben denedim de kivam alsin diye diye nerdeyse un fabrikasini icine koydum karnabahar koftesi yerine ekmek oldu hamur gibiydi. Kimse yokken imha etmek zorunda kaldim başaramadım. Püf noktasi vardir kesin.
1Umut Köftesini yapmadım ama,biraz haşlayıp,bir yumurta,bir yemek kaşığı un,bir yemek kaşığı sıvı yağ,ona yetecek kadar tuz 😂 karıştırıp, karnabaharı batırıp kızartıyorum. Bence enfes oluyor,yanına balık ve salatayla mükemmel bir menü 🤗
1Umut yamy karnabaharı küçük olmayacak parçalara bölüyorum.bi tık kaynatiyorum 5-7 dakika falan. Bir kâsede bir kaşık un,bir yumurta(bütün) bir kaşık sıvı yağ,bir çimdik tuz karıştırıp, karnabaharları o harca batırıp, sıvı yağ da kızartıyorum. Baharat seven aileyseniz,baharat ekleyebilirsiniz.
Derininannesi32 Geçen yaptım köftesini yemeğinden çok çok daha güzel bayıldım ben ya denemelisin. Haşlanmış karnabaharın içine normal köfte harcında ne koyuyorsan onları koyuyorsun sarımsak hariç. Önce yumurta sonra galeta ununa batırıp kızartıyorsun. Yanına da sarımsaklı yoğurtla enfesss 🤤
Alerjikrinit 1Umut ben haşlamadan yapıyorum. Küçük doğrayınca haşlamadan da kızarıyor 🌸ve bence de harika oluyor
1Umut Alerjikrinit öyle denemedim, aslında evet çiğden de yapılabilir.Çünkü salataya falan koyuyoruz çok yakışıyor yani. Ama bebeklerin(çocukların)yiyebilmesi için bı tık haşlanması iyi olur diye düşünüyorum. Bı de şekli çok güzel oluyor öyle kızartılmış 😋