Selam anneler 🌺
14 aylık bir kızım var, gelişimsel olarak bence bir sorunu yok isme bakar göz teması kurar parkta oynar çocukların peşinden ayrılmaz hatta oyun grubuna gittik bu hafta biraz korkarak götürdüm o kadar güzel uyum sağladıki bende şaşırdım, çünkü tek başına yalnız bir bebek elimden geldiğince sosyal alanlardan hiç çıkarmamaya çalışıyorum.
Yalnız son zamanlarda tüm annelerinde eminim gördükçe sürekli kafalarında kuruyorlar ama yinede erken davranmak en önemlisi olduğu için ihmal etmemek lazım diye düşünüyorum.
Kızım 6 ayından beri kulaklarını kapat aç yapar elleriyle doktoruna da çoğu kez sordum ve diş dönemi diş atakları olduğu için çok normal dedi ama yinede bir anne olarak endişelendim ama kızım bunu yüksek seste falan yapmıylrum özellikle denedim arabada evde
Yüksek sesle müzik açtım saç kururtma çalıştırdım rahatsız olmadı. Genel olarak yapıyor.
Birde bebekliğinden beri ağlak bir çocuktu halada öyle birşeye kızınca falan ağlar sürekli çığlık atar birşey isteyecekse çığlık özellikle.
Kızlar biliyorum otizm kolay bişey değil pat diye kimse o etiketi çocuğuna koyamaz koymamalı ama yinede belki aynı durumları yaşamış yada bilgisi olan biri varsa bende ne yapmam gerektiğini bilirim, dönüşlerinizi bekliyorum. Sevgiler 💗