merryleydi Ahsenneguzelguluyorsun sana ne kardeşim sana mı sorucam bide ahkam kesiyo şuna bak ya yürü git surdan
Aybirkorunbe Ya kürtajla ilgili tek bir ayet yok ya kesinlikle günah deniyor günah olduğunu nereden biliyorsanız söyleyin biz de bakalım ben de aldırmam çocuğumu ama günah günah diyenlerin günah olduğunu yazan ayet vs ne varsa paylaşmasını rica ediyorum yani
sleepnessnami Aybirkorunbe diyorum ya bu ülkede herkes kendi kafasına göre her şeye günah diyor neye göre günah diyor
S_x_w Aybirkorunbe Canı veren de alanda Allah’tır..kürtaj yapıp bir canlının hayatına son vermek (anne hayatını ciddi anlamda etkileyen durumlar hariç) şirk e girer ve bu büyük günahtır..daha detaylı cevap için fetva hattını arayabilirsiniz 👍🏻
bittercikolata_ @guzelgun evet aldırmak yanlış olur günah elbet öyle birşey olsa bile sizde pişmanlık duyabilirsiniz sonrasında.bence istemiyorsanız çift önlem alın spiral+prezervatif yada geri çekilme gibi.kendinizide bu düşüncelere boğup gerilmeyin bence size yazık canınızı sıkmayın.insallah herşey gönlünüzce olur
sleepnessnami elagozlubircoldelisi ablacım ne diyorsun ne şeriat istemesi yaa🤣 ben diyorum ki kürtaj kadınlara tanınmış bir haktır burda da günah dedilerya İslami açıdan ben de devletimiz buna yasalarla müsade ediyor yani %99u Müslüman bir ülkemiz ama bu yasal bir hak. Siz beni anlamamışsınız ya da yanlış anlaşılmışım
Aybirkorunbe sleepnessnami Çok tuhaf yani bebek zaten belli bir zamana kadar bebek değil embriyodur yani alimlerin de tartıştığı bir konu bu
hopefortodays guzelgun günah evet. Her ihtimale karşı iki korunma yöntemi kullanın. Prezervatif + spiral gibi mesela
hopefortodays sleepnessnami ne vıtttırı vızzık bir mantık bu. Başımı örtmeyeceğim çünkü yasada serbest. Ama dinde…. Yok canım ğlkenin %99 u müslüman, baş örtmek yasa olsaydı o zaman. Laik ülke diye bir şey duydunuz mu hiç 😂
sleepnessnami hopefortodays ya siz de yanlış anlamışsınız lütfen profilime girip okuyun ben ne diyorum siz ne diyorsunuz.
hopefortodays merryleydi yasalar dine göre oluşturulmayınca bu laiklik ilkesine dayanıyor. Siz laikliği tam olarak nasıl bir şey olarak düşündüğünüz acaba
merryleydi hopefortodays kürtaj olmak yada baş kapatmak devlet işi mi ki laiklik olsun bunun adi. sayın her şeye muhalefet? Yasaların dini ilkelere göre koyulmaması laikliktir. Kürtaj ne alaka?
Beril17 Aslimm önceden söyle normal de 30dan önce bağlamiyruz dedi bana 3 ay sonra 29 sun daha ama dedi 1 sene için yeniden ameliyat olma bağlayalım dedi. Bide bayan doktorlar bu konuda daha insaflı 🤣🤣
hopefortodays merryleydi Hanımefendi sebep sonuç ilişkisi kurmakta mı zorlanıyorsunuz. Yasalar dini hükümlere göre yapılmıyor. Çünkü devlet din ile yönetilmiyor. Medeni hukuk var. Din ve devlet işleri birbiri ile ayrılıyor. Bu sebeple İslami hukukta yasak olan kürtaj medeni hukukta belli bir haftaya kadar serbesttir. Lütfen tane tane okuyun. 5.sınıftaki öğrencilerim sizden daha hızlı kavrar yazdıklarımı
S_x_w merryleydi tecavüz ve kocasıyla yatıp bundan gebe kalınmayı bir tutamazsınız..bu akla mantığa aykırı..
merryleydi S_x_w bir mi tutuyorum yasak olsaydı eğer onlar ne yapacaktı diyorum okuma yazmaniz mi yok hey Allahım ya
hopefortodays Dfncgdm2022 şimdi bir de öyle şey icat olmuş. Yapayım ama kılıf bulayım. Günah işte neyi tartışıyoruz. Yok kuranda ayet yokmuş. Kuran cana kıymayı yasaklar, hele bu savunmasız bir bebekse.
merryleydi hopefortodays üfff bide ogretmensin öyle mi çok acınası daha karşındaki kişinin ne anlatmaya çalıştığını anlamıyorsun yazık
sek_kahve sleepnessnami halkın çoğu Müslüman ama ülke laik bir ülke. O yüzden günah diye yasa çıkartamazlar
sleepnessnami sek_kahve tabiki evet aynı zaman da özgür bir ülke ne dilerse onu yapar sınırlar dahilinde burda cinayet falan demişlerya ben de sadece şunu söylemek istedim cinayet olsa hapis yatması lazım bu bir haktır günah vs o kişinin kendi bileceği iş kimse kimsenin yerine günah sevap almıyor Allah katında herkes ayrı ayrı yargılanıyor. Ben yasal haktan bahsediyorum sadece neyse burada bir şey demeyeceğim ya