merhaba güzel anneler. Daha önce molar gebelik yaşayan var mı? 2 hafta önce molar gebelik geçirdiğimi ve HCG’min 100.000′in üzerinde olduğunu öğrendim. Üzüm gibi bir sürü kese buldular ve kürtaj yapmak zorunda kaldım. Ameliyattan sonra HCG’m 30.000′e düştü ve her hafta gelip kan testi yapın dediler. Neyse ameliyattan bir hafta sonra geldim HCG’m 4784′e düştü ama ultrasonda yine bir şey buldular. 2 gün sonra tekrar geldiğimde HCG’m 5110′a, 2 gün sonra da 5693′e yükselmeye başladı. İlk başta doktorlar bir ameliyat daha yapıp içeride kalanları çıkaracağımızı söyledi. Ama ertesi gün tedaviye karar vermeden önce tomografi ve MR çekeceğimi söylediler. Tomografi çektirdim ve bu akşam MR’ım var ve bu konuda çok gerginim. Doktorlar ameliyat yerine metokserat enjeksiyonu yapabileceklerini söylediler ve okuduklarıma göre kemoterapi ilacı gibiymiş. Bunu daha önce deneyimleyen var mı? Benim de 9 aylık bir bebeğim var ve bu hepimiz için çok zor oldu. Enjeksiyon yapmam gerekirse doktorlar emziremeyeceğimi söyledi. Bu tür molar gebeliklerde kanser riskinin bulunduğunu biliyorum. Daha önce bu durumu yaşadıysanız veya yaşayan birini tanıyorsanız, deneyiminizi ve ne tür bir tedavi gördüğünüzü paylaşabilir misiniz? Teşekkürler…