Birannne Kızlar bi araba için eminevime girmek istiyoruz öyle çok çok yüksek bir şey değil.. ama kimisi girin kimisi bulaşmayın diyor kararsız kaldık çok geç çıkması olasılığı da var .. Aranızda eminevimden araba sahibi olan var mı şartlar vs nasıl ?
Deletedmom_106 Birannne sahip olanları bilmiyorum çevremde kaç kişi bulaştıysa dosya masrafı adı altında ödediği ücret yandı. Parasını da zor bela geri aldı. O arada parası da değer kaybettiği için zarar etti. Zamanında eşim çok araştırdı mantıklı mı diye . . Hiç bulaşmadı mantıklı bi sistem değil bence
Petitoos Birannne biz Nisan ayında arabamızı teslim alacağız inşallah, kim ne yaşadı bilmiyorum ama kurada adımız çıktığı için biz memnun kaldık. 400.000 TL için 38bin TL dosya masrafı ödedik. 8. ayda adımız çıktı kurada. Aylık 10bin ödüyoruz teslimattan sonra +2600 TL taksitimize eklenecek. Tabi ki geç çıkma durumu da var ben erken çıkacak diye niyet ederek öyle inanarak girdim:)
birmelekannesi__ Birannne biz 500 bin tl ye yazıldık. 50 bin peşinat. 47 bin dosya masrafı verdik. En geç 30. Ayda çıkacak. O da 2026 Mart ayına geliyor. 5600 ödüyoruz aylık eğer daha fazla peşinat verirseniz teslim tarihiniz öne çekilir. Bir arkadaşım aldı. Biz de o yüzden yazıldık. Çünkü kredi faizleri çok yüksek. Başka türlü araç sahibi olamazdık. Bu kadar parayı biriktirmek yıllar sürer çünkü. Ayrıca kendimiz de bir iki birikim yapıyoruz. Enflasyona karşı
1233Mom12345 Petitoos merhabalar biz 1 milyon çeksek 700 luk araba alsam 300 u bize kalsa öyle oluyormu
naz61_ Sizlerden topladıkları paraları faize koyarak size ev araba alıyorlar, onlar koyana kadar siz koyun faize. Faize bulaşmam diyorsanız da eş dosttan altın borcu yapın, bunun başka bir yolu yok. Herkesin maaşı belli araba fiyatları belli.
Birannne @Petitoos ne güzel siz şanslıymissiniz bizim bir arkadaşımıza da 4. Ayda çıktı 600 bine girmişti.. biz bundan bir iki ay önce görüştük temsilcisiyle 550 bine 15 bin aylık ödeme demişti birde önden 150 bin lira ödeme istemişti öyle olunca 4 ay içerisinde çıkar demişti suan nasıldır bilmiyoruz ama
Petitoos Birannne biz banka kredilerine baktığımızda 400bin liranın geri ödemesi 850bin lira civarında çıkıyordu o zaman yani o kadar fazla ki kıyas bile yapamadık. Bir arkadaşımız bize girin diyordu kim bekleyecek kredi çekeriz diyorduk kredi çekmedik altımızdaki arabamız aynı duruyor olduğumuz yerde saydık bize tavsiye veren arkadaşımıza 9. ayda çıktı sıfır egea aldı şimdi 850′ye ilana atmış satıyordu geçen model yükseltmek için
Birannne @naz61_ eş dost mu altın mı 😃 valla bacım zaten normalde şimdiye çoktan alırdık ama eşim askeri personel 1 bucuk senelik evliyiz eşim kendi düğününü kendi yaptı kimseden 5 kuruş fayda görmedik borcumuz yeni bitti o yüzden kimseye minnet etmem .. benim ailem desen babam emekli maaşıyla zor geçiniyor o yüzden böyle bir yola girmeyi düşündük
Birannne @birmelekannesi__ ama size teslim tarihini çok gec demişler yani o zamana da o fiyata araba olur mu bilemiyorum inşallah hemen çıkar 🤲
birmelekannesi__ Birannne biz şöyle düşündük. En kötüsü de olsa bir araba alabiliriz. Mesela ev olsa girmezdik. Ama araba her fiyata bulabiliriz. En azından bir araç sahibi olacağız. Hem araç fiyatları düşüyor. Belki daha da düşer bilemeyiz. Ayrıca ben 2 yıl ücretsiz izne ayrılacağım. Tam işe döndüğüm zamanlar teslim olacak. Bizim için daha iyi. Şimdi alsak aracın yine bir sürü masrafı olacak. Dediğim gibi elden de birikim yaptığımız için üzerine koyacak paramız var. Artık gerisini de 2 yıl sonra düşünürüz 😂
Birannne @Petitoos evet maalesef banka faizleri çok yüksek Allah herkesin yardımcısı olsun gerçekten.. Iste bizde o kadar zamn kim bekleyecek mantığıyla girmedik ne zamandır belki ilk düşündüğümüzde girseydik suan teslim almış bile olurduk .. Hayırlısı bakalım esimle iyi bir tartışmamız lazım bu konuyu
birmelekannesi__ Birannne ay evet bizde bir kere düşündük girmedik. Keşke ilk düşününce girseydik. Şimdiye araç sahibiydik. Sonra çevremizde alanları görünce yazıldık bizde. İnşallah kurada hemen çıkar
Birannne @birmelekannesi__ Allah Yardımcınız olsun inşallah gönlünüze göre versinn valla bu devirde her şey o kadar zor ki Allah herkese geçinme kolaylığı versinn bi yere bi şey koyamıyoruz biz kiramiz zaten 11 bin lira gerçekten zor
birmelekannesi__ Birannne ay sormayın kiralar belimizi büküyor zaten. Yoksa şimdiye aracımız olmuştu. Bir de iki çocuk bezi maması çok pahalı. İnşallah bir aracımız olur çocuklarla bir yere gitmek çok zor oluyor hastaneye bile zor gidiyorum. Bu çocuklar için istiyorum en çok
Birannne @birmelekannesi__ Nasip kısmet inşallah en yakın zamanda çıkması dileğiyle çıkarsa müjdemi almak isterim 😊🌸 bizde başvurcaz sanırım eşim istiyor
birmelekannesi__ Birannne amin inşallah rabbim herkese nasip etsin. Kimseyi yoklukla sınamasın. Hayırlı bol kazançlar versin. Siz de en kısa zamanda araç sahibi olursunuz inşallah
Bugleminannesi28 Birannne benim gorumcem aldı canım tabi alalı 3 yıl oldu. Hatta şimdi sattı arabasının modelini yükseltti. 3 yıl önce o zamanın parasıyla 150 bin tllik araca girmişti 3.ayda çıkmıştı arabasını da almıştı . Şuan eşim girmek istiyor ben izin vermiyorum evet krediler çok fazla etraftan borç almakta istemiyoruz çünkü insanlar çıkar uğruna yardım eder olmuş durumda. Kendi emeğimize yapmak istiyoruz eşim girelim vs diyor ama eski şartlarla suanin şartları bir değil girersek çıkması gec olabilir ki ödediğin miktara göre erken çıkma olasılığı oluyor. O yüzden elimizde olan parayla almaya karar verdik. Kötü de olsa ayağımızı yerden kessin yeter kardeşim 2 sene önce 30 bine aldığı arabayı külüstür diyorduk 250 bine sattı yeni arabasını yükseltti. Hersey uçmuş durumda bizde kendi bütçemizle alıp ilerleyen zamanda yükseltmeyi düşünüyoruz zaten seçimden sonra altın da da bayağı artış oluyor