Pofudukkk Selam herkese, 1 ay 1 günlük bebeğim 2 gündür kakasını yapamıyor sürekli ıkınma halinde. Dün sağlık ocağında 7 güne kadar normal dediler ama bebeğim sanki çok zorlanıyor sürekli ıkınıyor. Bu durum normal mi yapabileceğim bir şey yok mu :(
Ayseglpolat Pofudukkk Zeytinyağı içiriyor musun benimde öyleydi mamalarına koyuyorum çok az 2 günden fazlasını geçmiyor yapıyor
ezgdmrcasln Pofudukkk benim bebeğim de bir aylık olduktan sonra hafta bir kaka yapıyordu. Çok minik fitil vermiştik 2 kere sonrasında bebekler için asit oranı düşük zeytinyağı mevcut ondan almıştım bir çay kaşığı kadar yavaş yavaş içirdim birkaç gün. Öyle öyle düzene girdi. Gazı da çoktu sap Simplex ve bio gai kullandım. İyi geldiler. 2 gün kaka yapmaması zaten sorun değil. 4-5 gün olursa ve yapmazsa o zaman içirin. Ayrıca sütünüz yetiyorsa mama vermeyin kabızlık yapıyor. Karnına masaj yapın saat yönünde. Ilık suyun içine karnını ovalayın.
arasardaannesi Pofudukkk zeytinyağı direk ağzına verırsenız dıkkat edın yapısından dolayı bogulabılır bızım gelınde kakasını yapmıyor deyınce doktoru sölemıs bır cay kasıgı zeytinyağı ıcır dıe gaz ılaclarıda ıcıyordu pesınede bı kasık su verıyordu doktor öle sölemıs gelınımıze . ıkınması fln belkı gazındandır canı yanmıodur cok aglamıyorsa ıkınsın bıse olmaz öle öle gazını cıkarır
gncglozclk Pofudukkk bızımde 1 bucuk aylık 4 gun oldu bugun gecen hafta gittim de fıtıl verdı 2 gun kullandım yıne duzene girmedi 4 gun olunca zorlanınca tekrar fıtıl verdım baktım yine aynı olursa durum doktora gidicem ne guzel baslarda yapıyordu 1 haftadır yapamıyor kendi doktor bana 5 gune kadar normal dedi hem mama hem anne sütü alıyor zeytin yagı da baslarda ıse yarıyordu sımdi yaramıyor ıkınıyor baya ama olmuyor aglıyor sonra fitilı verince rahatlıyor ne zaman duzelcek
Ayseglpolat Pofudukkk benimkide 28 günlük. 1 çay kaşığı veya fırça var bende onunla 3-4 damla damlatıyorum mama kullanıyor musunuz oda kabız yapar
Pofudukkk Ayseglpolat anne sütü ve mama olarak besleniyor mama ilk zamanlar yapmıyordu şimdi yeni yeni mi yapıyor acaba 1 çay kaşığı versem mi ki 🧐
Brna583846 7 8 gune kadar normal bnenim bebegimde 2aylik oda 4 5gune bir yapıyor. Olk ypamadinda beb cok korktum ama yarım cay kasigi zeytinyağı vermistim sonra yapti . Simdi debisey vermiyorum 4 5gune kendisi yapıyor sanirik onuj biyolojik saati bu sekilde simdilik
Ayseglpolat Pofudukkk Biz aptamilde yaşadık o sorunu hippe geçince düzeldik. Doğal zeytinyağının ne zararı olur çocuğa ben 10 gündür veriyorum çok şükür bi sıkıntı olmadı 😃 Kaç cc veriyorsun mamayı
Pofudukkk Ayseglpolat bende Sma optipro kullanıyorum emziriyorum üstüne mama veriyorum sütüm yeterli olmadığı için 60 cc veriyorum bazen bitiriyor bazen bırakıyor doktor fazla fazla ver içmediğini bırakır dedi ama kaç cc vermem lazım çözemedim :/
Ayseglpolat Pofudukkk Valla bende çözemedim henüz kusuyor diye fazla geldiğini düşünüp bazen 50 yapıyorum bazen 60
Pofudukkk Ayseglpolat bu doktorların da ne dediği belli değil valla bi an önce sütüm foşur foşur gelse de mama olayından kurtulsam diye dua ediyorum
newmom23 Pofudukkk Aminnn hepimizin inşallah akar foşur foşur mama verme olayı beni nedense çok üzüyor 😔Aç kalmasından iyidir ama bir türlü alışamadım😔