mervedincc Merhaba hanımlar bebeğim 4 aylık ilk haftasında dayımın bebeğine bakmak İçin gelen özel hemşireden tavsiyeler aldım ve onu yaptım uykusuzluk çekiyorsanız sizde yapabilirsiniz ilk öncelikle sezaryen ile doğum yapmama rağmen sütüm çok geç gelmedi hemşiremizin tavsiyesi üzerine günde 1 kere mama verdim ve uyuma saatlerini ona göre yaptım ilk 2 ay bunu uyguladım 3. Aydan sonra akşam 10:30 da bizim ile yattı sabah 5:30 da kalktı size 1 günümden bahsedeyim sabah 6 da alarm ile kalkıp emziriyordum 9 a kese uyuyorduk sabah 9 da kalkıp daha uyumuyorduk emziriyordum öğlen 12 de 3 te 6 da emziriyordum akşam 9:30 da 100 veya 120 cc mama veriyordum gece 1 de kalkıyordu o kalkmadan önce 12 de göğüslerimi sağıp tarih atıp dolaba koyuyordum ilk 3 ay bunu yaptım şuan uyumama süresi daha çok olduğundan saatlerde değişiklik yaptık akşam 10:30 da yatırıyorum 150 cc mama vererek bütün gece uyuyoruz 5:30 da emziriyorum 9:30 da emziriyorum öğlen 1 de 70 cc lik mama veriyorum 2 saat uyuyor öğlen 4 te emziriyorum 6 ya kadar uyuyor sonra yine 10:30 da uyutuyorum bu döngüde devam ediyor isterseniz sizde deneyebilirsiniz
Bhs20 mervedincc arada hiç huysuzlanmıyormu yada huysuzlanınca emzirmiyomusunuz? Şonuçta sadece doyum için emmiyor size ihtiyacı kokunuz için korkugu için agrısı olduğu için vs de emmek isteyebilir
mervedincc Sin21 bazı bebekler öyle oluyormuş cidden Allah kolaylık versin bizimkisi uykuyu seviyor herhalde 😂
mervedincc Momemy ilk başta hipp verdim gaz yapmıyormuş fakat kakasında yapışkanlık yaptı similac kullanmaya başladım ilave olarak metsil gaz damlası veriyorum similac biraz gaz yapıyor
Gulseni Sütünüz varken sizi emerken keşke sadece emzir seniz altı ay olana kadar gece 12 de sütünüzü sağmak yerine bebeğinizi bol bol emzirin bence
Gulseni mervedincc değişik fikirlere bu şekilde mi cevap veriyorsunuz. Ben de öyle isterdim ama şu nedenle böyle olması gerekti diye bir cevap verebilirdiniz. Hakaret ya da saygısızlık yoktu yorumumda.
mervedincc Gulseni değişik bir fikir değil eleştiriydi yaptığınız ve ben eleştiri kabul etmiyorum herkes bebeğini dilediği gibi büyütür bende hem mama hem emzirerek büyütüyorum fikir vermek için açılmış bir post eleştiriyi soru soranlara yapın bende saygısızca birşey yazmadım zaten
mervedincc Bhs20 ben hepten mama veriyorum demedim zaten akşam 1 kere mama veriyorum geri kalan sürede hep emiyor arada huysuzluk hastaysa veya aşı olduysa yapıyor tabiki her bebek gibi
BOLAHENK Bebeğim 3 ay 10 günlük devamlı emziriyorum her istediğinde, sizce 3 saat arayla mı beslemeliyim, gece de emerek uyuyor emmeden uykuya geçmeyi bilmiyor
mervedincc BOLAHENK benimkisi de meme almadan uyumuyor bence bu bir avantaj çünkü bazı bebekler meme reddi yaşıyormuş eğer 3 saatte bir emzirmek istiyorsanız sağ göğüslümüzü 15 dakika emzirip sol göğüsünüze geçmeniz lazım her iki göğüsünüzü de 15 dk emzirmeniz lazım toplam da 30 dakika emecek şekilde verirseniz rahat uyuyorlar
BOLAHENK mervedincc emerken10 15 dakika da uyuyor o yüzden yarım saat emziremiyorum, evet meme reddi de çok zor bir durum, ama bana sadece emerek be sabaha kadar kucağımda uyuması da doğru gelmiyor, benim içinde çok zor
Buseekck mervedincc katılıyorum sana canım Bebeğinin ihtiyacını en iyi anne bilir istersen sadece mamayla beslersin çocuğunu zehirlenmiyorsun ya şu insanlar gerçekten Bi alem
mervedincc Areliko sezaryen olduğum İçin sütüm geç geldi ve mama verdim sonra da o düzende devam ettim