Hamisssbiri Kızlar bebeğim 2 aylıkken hastanede yattık bronşiolit olmuş çok şükür düzeldik çıktık aradan 2 ay geçmeden gene grip oldu gene hırıltı başladı ve doktora gittim antibiyotik verdi o şekilde geçti aradan daha 2 ay geçmeden yine aynı şekilde grip oldu ve hırıltısı var şu an yine doktora gideceğim sormak istediğim şey bronşiolit bebeklerde her grip olduğunda bu hırıltı olur mu başına gelen var mı lütfen söylesin ne yapmam gerek olmaması için ne yapmam gerek bilmiyorum
mrymkrm Hamisssbiri ya bende böyle bir post açmayı düşünüyordum bebeğim 2.5 aylık ara sıra hırıltısı oluyordu ama bugün hapşırıkta var annem hastaymış onun yanına gittik sanırım ondan oldu. İlk başta ne yapmam lazım ilerlememesi için?
_Prens_annesi_ Hamisssbiri geçmiş olsn canım bnm oğlumda 2 aylıkken yattı diye en ufak bi hapşirmada hırıltı balgamlı öksürük başlıyor Şuan 13 aylık ama çok hassas ne yapcm bilmiyorum randevu aldm perşembe günü için inan her 2 ayda bir 10 gün yatırıyoruz onu
Duyguseli_12 Hamisssbiri canım aynısını bende yaşıyorum 2 aylıkken bronşit oldu şuan 18 aylık ne normal grip geçirdi nede başka en ufak hiriltisi için gittik hep bronşit diyip gönderiyorlar ventolin veriyorum günde 3 kez burnunu günde 3 kez açıyorum serum suyuyla geri kalan zamanda da arada sprey kullaniyorum çocuklar için olan ama bazen geçmiyor mecbur doktora gidip 3 tane iğne antibiyotik yemeden düzelmiyor
Birisimiki Hamisssbiri benimde kızım brontiş olmustu. 3 aylıkken covit geçirdik. Kaldı öyle galiba. Bizde geip olunca burnunu sürekli temizliyorum serumla şırınga ile. Temizlemezsen hem ciğere şbiyo hem burnu tıkalı oluyo rahatta uyumuyor. Sonra hava makinası ile ventolin cortair veriyorum öyle geçiyor.
Minigimdoruk Geçmiş olsun benim bebeğimde 2.5 aylıkken bronsiolit oldu buhar tedavilerine başlamıştık daha sonra ayda bir hep hiriltisi oluyordu bazen serumla buhar yapıp toparliyorduk bazen yetmiyordu ilaca başlıyordum şimdi 10 aylık hala bir buçuk iki aya bir hasta alistik artık. Ben başlarda burnunu iyi temizleyemiyoemusum onu anladım burnunu iyi temizlersen ciğere inmeden toparliyor
Hamisssbiri mrymkrm canım burnunu temizle günde 3 defa gerçi ben yapsam da yine geçmedi bana normal serum suyu izotonik su ver dedi buhar makinesi var bizde o da bir işe yaramadı ventolin ilaç verdi o da bir işe yaramadı antibiyotik kullanmadan geçmedi çocuktan çocuğa değişir ne kadar hava verip balgamını yumuşatsam da o balgamı atamıyor
aysearslam mrymkrm canım benim bebeğimde yedinci ayına yeni girdi geçen çok kötü üşüttü terliyken camı açmış çocuklar nefes alamıyordu ben hastahaneye gitmedim ilk yaptığım göğsüne zeytinyağı sürdüm ve hafif sıcak bi bezi göğsünün üstüne atletinin altına koydum dört gün falan yani düzelene kdar ikimci yaptığımda bol su ve ıhlamur verdim bir diğeri iste kuru dut suyunu demleyip kendim içtim yedi günde ne başgam kaldı ne hırıltı gündü iki kez de burnunu temizledim burdununu da doğduğu günden beri kendi sütümle temizliyırum çok şükür geçti
mrymkrm Hamisssbiri peki burnunu nasıl temizleyeyim ? Aspiratör ve izotonik aldım ama korkuyorum genzine falan kaçar diye
Hamisssbiri mrymkrm canim en önemli si bu kucağına alıp kafası aşağıya bakacak şekilde Temizle netten bak bebek burnu nasıl yıkanır diye boğazına kacmamask gerek
Yagmur982 Benim kızım 14 aylık 50 günlükken zatureden 1 hafta hastanede yattık onda da sürekli hırıltı oluyor grip olmasa bile biraz usutsun hemen burun akıntısı hırıltı başlıyor bı kere yakalanınca bu hastalığa sürekli tekrar ediyor demek ki bizede surekli antibiyotik veriyolar bazen kullanmıyorum çok acillesmediyse geçmiyor yani belli bi yaşa kadar bu hirilti
bebiskolar Hirilti bronsiolit tehlikeli. Mutlaka doktora gidin. Ben gittim ama rsv çıktı bir günde ciğerleri indi yoğun bakımlık oldu yavrum 3 aylıkken. Şu an dört aylık en ufak şeyde götürüyorum apar topar burnu temiz tut bu arada. Çok geçmiş olsun
aysearslam mrymkrm burun aspiratörün ıcıne sütümü iki damla koyup burnuna döküyorum yumuşadıktan sonra aspiratörle çekiyorum hiç bir zararı yok diye düşünüyorum çünk boğazına kaçabiliyor bazen diğer ürünler zarar verebilir
Mervissimsek İki kez bronşit oldu suan 14 aylik. Hava degisikliginde hemen hirilti öksürük balgam burun akintisi oluyor dr çocuk alerjiye yönlendirdi bagisikligi çok dusuk cikti. Koruyucu ilaç verdi düzenli kullanin duruma göre genetik test isteyecegim dedi
nescafebagimlisi Benim bildiğim bebek üşütse bile bronşit hemen tekrarlarmış çok dikkat etmek gerekiyor terleyince üzerini falan değiştirmeye dikkat edin birde şey derler burnundan bile alırmış soğuğu , soğuk havalarda cıkmayın pek