6158alp Ben ve oglum ramazanda 20 gün kendi aileme sonra eşimn ailesinin yanına gtcem. Zorunlu bir durum yoksa asla gitmek istemıyorm. Eşime ne hazırlayıp dolaba koyabılırm işten gelince hemen yesin diye yardımcı olurmsnz
Minel-inannesi 6158alp yemeklerinizi pisirin, porsiyonluk halde dondurucuya atin. Sabah ise giderken dolabin normal tarafina indirsin ne yemek isterse, aksama kadar buzu çözülür ısıtır yer. Kavanozlara corba kaynatip koyun.
Gulcan01- 6158alp bolca soğan doğra domates doğra birde buzluktan taze fasulyen bezelye tarzı şeylerin varsa koy heosini tencereye atar yağ salça tuz su bitti yemeğin pişmesi kalır
nesrinuras Çorba ve sulu yemek yapıp sıcakken kavanozlara koyup ters çevir konserve gibi epey götürüyor. Buzluğa sarma sarıp atabilirsin poğaça börek vs.idare eder, köfte yapıp at buzluğa.
mom-1 6158alp bozulmaz kayınvalidem yıllardır böyle kavanozlarda sulu yemek corba tutar yemek sonradan yapmaz cıkarır ısıtır
annediyebiri 6158alp nohut yemeği yeşil fasülye yemeği veya çorba sıcakken kavanoza koyup ters çevirip bekletiyordum sonra buzdolabına koyuyorum. Kavanoz kapağı yeni olsun sorun çıkmaz
annediyebiri 6158alp ben 10 güne açardım bazen 2 hafta olurdu bir şey olmuyor sıcakken koyun gündüz yapın mesela akşama tutar kavanoz akşam buzdolabına koyun dışarda bozulabilir
annediyebiri huzurluaycicek kapak yeni olsun yeter kapatıp ters çevirin üstünü yoğurt mayalar gibi bezle örtün kavanoz eski yeni olması önemli değil dolaba koyarken kapağından tutup tutmadığına bakın içine doğru inikse tutmuştur