Mervil oncelikle gun icini halledin, gece bezinden korkmayin kafasi karismaz cunku dogru ilerlerseniz. Oncelikle wc surecini oyunlarla, kitaplarla mutlaka hergun gundeminize alin. Yani ayiciklar cis yapsın, oyuncaklar cis yapsin vs. Hic cocugunuza bugun basliyoruz sinyali vermeyin, siz oynadikca gunde 5 dk bile olsa duruma alisacak ve siz soylemeden bile kendisi oturaga yapmak isteyecektir. Oyun odakli olun, dolayli yoldan ilerleyin. Sen de ayicik gibi yapmak ister misin, istersen wc burada ya da oturagin burada gibi cesaretlendirin. Bu asamaya gelince gun ici bezini cikarin ama oglen uykusu ve gece uykusunda takin. Ne zaman oglen uykusundan bezi kuru kalkiyor 3-4 gun daha bezi takin emin olun. Cunku uykusunda altina yaparsa bu onu endiselendirip guvenini kirmasin. Oglen uykularinda zamanla cis yapmayacaktır. Oglenleri de hallettikten sonra gece bezi hala devam ediyor olur birkac gune de gece yapmamaya baslar veya uyanir uyanmaz beze yapar, elinizle dokununca sicakligindan anlarsiniz bu da iyiye isaret birkac gun sonra sabaha kadar tutacagini gorebilirsiniz. Gece de bezi kuru kalkinca yine bir 4-5 gun daha bezi olsun. Baktiniz yapmiyor cikarin. Tabi burada uyku oncesi sivi alimi da onemli, ona da dikkat etmelisiniz. Boylelikle sureci atlatirsiniz travmasiz bir sekilde. Kizim 22 aylikti hic bir cabam olmadan bu sekilde kendisi birakti. Ayrica disari cikmaktan vs de cekinmeyin acilir kapanir aparatlardan edinin cok is goruyor. Bir de kaka mevzusu var kakanin oturmasi 1.5 ay kadar suruyor. Mesela bezi birakmistik ama kakasi olunca once oturaginda deniyordu bakiyorum cok zorlaniyor bezini takmami ister misin diyordum birkac sefer o sekilde bezine yapti onu da wc ye atip bye bye arkadaslarina gittiler diyorduk oyle oyle ona da alisti, oturagina yapmaya basladi. Yani zorlandigi yerlerde bez teklif etmekten kacinmayin, bez cunku guvenli limanlari bir anda altindan cekip alinc hakli olarak guvenleri sarsiliyor. Ben bu sekilde ilerledim umarim size de faydasi olur 😊