İlk ek gıdaya başlarken benimde çok kafam karışıyordu sonra kavradım. Nasıl yani herşeyi tadacak mı diyordum ama maalesef öyle. İlk zamanlar seçenek az olduğu için zor oluyor ama tadımlar devam ettikçe üzerine koyarak ilerliyorsunuz. Her sebze meyvenin bir ayı var vermeniz gereken,mutlaka 3 gün kuralına uymalısınız buna da alerjisi olmaz demeyin hiç akla gelmeyen şeyler bebekler için alerjen olabiliyor. Tadımlarda glutenle tanıştırmak çok önemli. İrmik çok faydalı ama pirinç unu çok gereksiz bence çünkü ülkemizde pirinçler maalesef organik değil ve bebeğin şekerini ani yükseltip düşürüyor. 7.ayda haftada bir olgun avokado verebilirsiniz hatta vermelisiniz,cam rendede ceviz verebilirsiniz.En büyük yardımcı tarhana çoğu bebek seviyor biz 6. Ayda başlamıştık.Zeytini tuzsuz alıp 2 gün suda bekletip çekirdeklerini çıkarıp biraz yağ ekleyerek blenderdan geçirip zeytin ezmesi yapabilirsiniz benim oğlum çok seviyor..7. Ayda soğan sarmısak ekleyebilirsiniz çorbalarına,çift çekilmiş kuzu kıyma ve tavuk verebilirsiniz. 8.ayda baklagillere geçebilirsiniz. 9.ayda balık.Ben başladığımızdan beri hiç blender kullanmadım hep çatalla ezdim şimdi 8bucuk aylık artık çoğu şeyi ezmiyorum bile verdiğiniz şey yumuşaksa boğulmasından ve öğürmesinden korkmayın çiğnemeyi öğreniyorlar hemen. Biz ne yiyorsak ona uyarlıyorum her gün mutlaka yoğurt,kefir,avokado,labne,zeytin ezmesi veriyorum. Faydası olur derseniz doktorun bize verdiği listeyi atabilirim.