Oğlum 34 aylık
Herseyini dizer bütün oyuncaklarını bu kelimeyi kendime yakistiramiyorum ama bazen düşünmeden de edemiyorum
Ekrana maruz çok kaldı geçte olsa telafi etmeye çalışıyorum benim gibi tek bakanlar destek hicc almayanlar az çok anlar beni TV ise şu işimi halledeyim bunu yapayım diyerekten açtım hep yoksa imkanı yok yetismiyordu hicbisey yetişmek zorunda değil ama içim oylede rahat etmiyordu
Ayına yaşına göre konuşması biraz geride cümle kuramıyor ama kelime olarak söylüyor
Anne baba isim soyisimlerimizi söylüyor kız kardeşimin bile bütün hayvanları sayıyor seslerini çıkarıyor hem İngilizce hem Türkçe sayıları sayıyor ingilizce 10 a kadar Türkçe 20 ye kadar bazen tek tük iki kelime söylüyor mesela polis bay bay yada lambayı aç gibisinden akşama kadar zaten anne anne diyor sonrada benim diyeceğimi tekrarliyor bebeğim diye renkleri sayıyor harfleri sayıyor Adan Zye hatta bazen yazıları bile okuyor ismiyle cagirdigim zaman bakıyor komutları alıyor çoğunu ama her çocuk gibi bazende almak istemiyor TV’yi tamamen kestim 5 gün oldu bizde izlemiyoruz ama telefonu sadece yemek yerken oda yemek istemezse yada altını değiştirmek istemediği zaman bitene kadar veriyorum toplam yarım saat falan bakmış oluyor oda çoğunluk kendi videolarini yada Tom oynar yada YouTube da araba videoları izler o kadar bı kaç ay önce hastalandığında doktora götürmüşken sormuştum dediğim gibi cümle kurması gerektiğini oyun grubu önerdi ama hem maddi açıdan hemde oyun grupları çok uzak ben şehrin bir ucunda yım gruplar bir ucunda zaten seneye 4 yaşında olacak yavaş yavaş baslicam kreslere 4 -6 yaş kursları var oturduğum yerde öyle yani evdede etkinlik yapıyoruz bol bol kitapları hep yırttı ama yinede umudumu yitirmemeye çalışıyorum bide TV’yi kestikten sonra farkettim mutfağa merak sardı beni ne zaman mutfakta görse hemen sandalyeyi koyup oda yapmak istiyor onada anlatıyorum tek tek yaptığım şeyleri onuda azda olsa katmaya çalışıyorum kek kurabiye hamur işi yapmayı çok seviyor ona da ya karıştırma işini veriyorum çünkü karıştırmayı çok seviyor yada hangisi denk gelirse oyalayici şeyler hicbirsey bulamazsa kepçe büyük tahta kaşık çekmesini açar tek tek dizer yada saklama kapları ni bugün mesela yemek yapacağımı anladı hemen koştu mutfağa elimde soğanı görünce soğan demeye başladı sebze meyveleri de sayıyor tek tek bunlarida kitaptan öğrendi çoğunu zaten öyle yani