Deletedmom812 Kızlar bebeğim 7 ay 23 günlük burda herkes yazıyor sebze çorbası vs yiyor bebeğim diye bende heveslenip yapıyorum ama sürekli öğürüyor kusacak gibi oluyor bi şehrihe çorbasını bile becerip yutamıyor 4 tanede dişi var küçük diye mi henüz yoksa bi sağlık sorunumu bu ? 😒
sahikakocarslanli Deletedmom812 canım bazı bebekler pütürlü gıdalara geç alışır sen elinden geldiğince vermeye çalış az az bi yakınım in kızı 2 yaşında bile zor pütürlü yiyiyodu boğulacak gibi yapiyodu yeni yeni alıştı annesi en baştan hep robottan geçmiş alışmamış cocuk
cglyn9 Deletedmom812 şu an bebeğim 6 buçuk aylık. 1 aydır tadım yapıyoruz. Ağzına ilk ne verdiysem öğürür gibi yaptı suratını buruşturdu. Ama ben öyle yaptı diye bırakmadım. Israrla araya başka bişey sokmadan o yiyeceği yedirmeye devam ettim bir kaç gün. Sonuç severek yemeye başladı. Ve çorbaları vs hiç bişeyi blenderdan geçirmeden ezip pütürlü verdim direkt. Pütürlü yemeye alıştı.
Gamzee88 Deletedmom812 6ay 15 günlük oglum,Şuan sadece çatalla ezip veriyorm,ilk başlarda blender kullandım,sonra bıraktım,tabi başlarda sevmedi,çıkarttı ama zorlamadım,ikinci gün tekrar die die alıştı..zorlayarak vermeyin.aceleci olmayın ..
Aycan12 Deletedmom812 benim oğlumda 7 ay 23 günlük ama çöm şükür herşey yiyo hatta bazıları alışsın diye pıtı pıtı yapıyorum yiyo yutuyo
Nil614kara Benim kızımda 7 ay 24 günlük corbaları yiyor ama katı gıdaları ezdigim halde yutarken zorlanıyor bi sağlık problemi oldugunu sanmıyorum anne sütüne alışkın oldukları için sıkıntı yaşıyolar bence bu arada bizimde iki dişimiz var
Nil614kara Deletedmom812 mercimek corbası şehriye corbası tarhana corbası ama daha cok mercimeği seviyor birde sebzelerden corba yapıyorum
Nil614kara cglyn9 katı gıda dedigim yumuşak yiyebilecegi şeyler öyle koca koca değil ezip veriyorum siz ne anladınız acaba
cglyn9 Nil614kara tabi ki geçiriyorum deyip sonra da katı gıdaları geçirmiyorum deyince neyi geçirdiğinizi anlayamadım ondan sordum 😂
cglyn9 Nil614kara blenderdan geçirmeseniz daha iyi değil mi? Bana doktorum blenderı yasakladı resmen 😌 pütürlü yesin öyle öğrensin dedi hiç bir çorbayı geçirmiyorum o yüzden.
Deletedmom812 Aycan12 maşallah bebeğinize , konuyla alakasız ama günde kaç bez değişiyorsunuz ve dolu dolu mu oluyo hepsi
Janss Deletedmom812 Bebeğinizin becerilerini beceremiyor mu şeklinde sorgulamak doğru bir yaklaşım şekli değil annesi . Öğürerek gerektiğinde kusarak öğreniyorlar. Blender kullanmadan önce hafif akışkan çatalla ezerek alıştırmalara başlayabilirsiniz. Yedirirken siz de karşısında çiğneme hareketleri yapabilirsiniz,çenesini oynatıp ne yapması gerektiği ile ilgili yol gösterebilirsiniz. Zamanla alışacaktır sonra da parçalı beslenmelere geçiş yaparsınız . Sağlık sorunu değil sizin izlediğiniz alıştırma yoluyla bağlantılı . Sağlıkla büyüsün kuzunuz 🌹
Aycan12 Deletedmom812 Arada veriyorum emiyo ek gıdada veriyorum ama sütüm yetmediği için mama veriyorum