Kırk çıkarmak kırk uçurmak internette bir sürü şey gördüm yapanlar var mı o gün mü yapmak zorundayız daha sonra çıkarılır mı yaparsak ne yapmalıyız bide kırk uçurmak ve kırk çıkarmak başka şeyler mi bilen biri yardımcı olsun lütfen 😔
Asafinannesii Canım aslında kırk çıkarma diye bir şey yok. 40. Gün annenin lohusa zamanı bittiği için saçma sapan şeylerle banyo yaptırılıyor. İnan bana hiçbirine gerek yok. Bebeğini normal banyo yaptır. Yıkarkende abdest aldır. Sonra sen gir gusüllen temizlen. Bitti gitti. ☺️
Asafinannesii Birde şunu söyleyeyim. Ben akşam doğum yaptım mesela o gün 1 olarak sayılmaz ertesi gün akşam 1 olarak sayılır. Eğer tam 40.günde kırk çıkarma yaparsanız 39. Gün yapmış oluyorsunuz. Tam 40 gün dolması 41. Gün oluyor. Yani 41. Gün lohusalığınız bitmiş olur.
TugsemEce ben öğlen 3 ye yaptım 40. Gün 3 te banyo yaptıriyim
Asafinannesii En garantisi 41. gün banyo yapmak canım. Gerçi bişey olcağını sanmıyorum ama eşle ilişki durumu olursa eğer 40n tamamen bitmesi gerek. 41. Gün garanti. ☺️👍🏻
TugsemEce erken ilşki olursa ne olur ki 😊
Asafinannesii Hem sağlık açısından sakıncalı. Rahmin kendini toparlaması 40-42 gün falan sürüyor. Öncesinde yapılan ilişki çok fazla acı verebilir. Dinen hükmü için değişik fetvalar var kimi haram diyo kimi kanama kesildiğinde lohusalık biter diyo tam şeyisini bilemiyorum açıkcası yanlış yönlendirmek istemem. Ama kadın doğumcular 40 günden önce ilişkiyi tavsiye etmiyo canım. Kalıcı hasars yol açılabilen durumlar olabiliyomuş.
TugsemEce anladım canm teşekkürler
VAlla bende Doğumdan sonra öyle bir psikoloji bıraktı ki 40 günü değil 50 .günümü bile beklemeyi düşünüyorum ilişki için tabi eşin destegi ve anlayışında önemli burda 🙈