Seydaaa5 valla bu tamamen ailenin dinamigi ve annenin psikolojisine bagli.
Ben planli sekilde buyuk kizim 22 aylikken gebe kaldim, tuvalet egitimi vermemistim henüz ama konusmasi yonunde sorun yoktu iletisimden yana hic sıkıntı yasamadik hep kardesi olacagini 9 ay istikrarli sekilde anlattim.
Dogumdan sonra ilk 3 ay asiri zorlandim çünkü tüm duzenim bozuldu rutinleri yapamaz halde geldim bide kış ayina denk geldi bu sürec disarida cikamaz olunca bunalma biraz daha artti asla yalan söyleyemem. Esimde yurtdisinda calisiyodu benim 1 ay kalip donmek zorunda kaldi mecburen.
Ama bi yerden sonra az cok küçüğü ele avuca gelince isler düzeliyor. Uykusu beslenmesi derken bi rutin oturttum kendimce ikisininde ogle uykusunu ayni saate denk getirmeye basladim öncelikle, hep ayni odada uyuttum oncelikle, hix büyüğünü yalnız bırakmak istemedim. Ama bazen buyuk kizim uyumak istemediğinde ben odamda durayim oyun oynayayim biraz cizgi film izleyeyim diye soylenmeye basladi, ee küçüğü de günde 3-4 ,uyku yaptirmak icap edince her uyku saatinde de buyugu alip sikakam, ona bi etkinlik hazirlar ben gelene kadar oynasin derdim, yada meyve verirdim biseyler verirdim eline, cogu zamanda oyun tabletini verirdim yanimda yatakta oturur oyun oynar resim cizerdi ben o sira emzirme alt degis uyku rutinini yapardim, boyle boyle alistik ama kucugu emekleyince işler daha kolaylasti ablasnin pesinde gezer oldu çünkü oturmayida ögrenince eline sürekli oyuncak getirip verirdi ablasi, boyle boyle alistilar. Suan dedigim gibi buyuk 4 yas oldu kucuk 16 aylik birlikte 1 saat kadar oynuyorlar tabi bu 1 saatin icinde minimum 10 kez kavga oluyo 😅
Sonuc olarak siz psikolojik olarak buna hazirsaniz ve buyuk cocugunun karakterini daha iyi bilirsiniz kiskanclik konuşma durumu vs ona gore biraz daha buyumesini falan bekleyebilir yada simdi planlayabilirsiniz.
Ben hamileyken tuvalet egitimi vermistim bu arada ama benim kizim 2.5 yas olmus oldu o zamaj beni zorlamadi hic
Ha simdi 16 aylik kizima guvenip bi cocuk daha yapmam mesela 😅😅 çünkü cok beter bi cocuk😅😅