coksukur04 “ Aralarında Ebû Hanîfe’nin de bulunduğu İslâm âlimlerinin bir kısmına göre kadından gelen renksiz ve kokusuz akıntı necis olmayıp abdesti de bozmaz (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166). Nitekim günümüzdeki tıbbi verilere göre sağlıklı her kadından beyaz ve kokusuz bir akıntı (rutûbetü’l-ferc) salgılanması normal bir durum olarak kabul edilmektedir. Bu akıntı rahimden değil, daha aşağıdan gelmekte, herhangi bir necis madde ile de karışmamaktadır. Bu nedenle temiz kabul edilen akıntı, abdesti bozmadığı gibi bu akıntının çamaşıra bulaşması da namaza engel değildir.
Din İşleri Yüksek Kurulu” Böyle bir bilgi mevcut. Benim bildiğim de namaza engel olmadığı. Ama ben namaz kılacağım zaman abdest alırken eğer çamaşıra bulaşmışsa değiştiriyorum benim içim rahat etmiyor öyle kılmak istemiyorum. Bazen de peçete koyarım herhangi bir enfeksiyon olmadı. Günlük ped aksine çok sakıncalı kadın doğum doktorları asla önermiyor. Ya da temiz kaynatıp ütülediğiniz kumaş parçasını da koyabilirsiniz.