Bebeğim 12.5 aylık gündüzleri genelde 2 uyku yapıyor genelde 09.30&10.00 gibi ilk uykusuna geçer 2. Uykusuna da 15.30-16.00 arası geçer toplam 2.5 saat falan uyuyor en geç 17.00 da uyanmis oluyor
Gece uykusuna da elimden geldiğince aksi durum olmadıkça 21.30 da uyumuş olucak şekilde ayarlıyorum ki buna dayanıyor genelde uyuması rutinler vs bu saati buluyor ( çok mu geç arasi ?)
Eşimle uyku konusunda o kadar çok tartışıyoruz ki onun dediğine göre " çocuklar ,canı istediği zaman uyur canı istediği zaman uyanır onları zorlamamalisin bırak gece 12-01 de yatsın nolucak vs der ama ben erken uyumanın gelişimi açısından faydalı olduğunu düşünüyorum belki bu konuda ben hataliyimdir .illa 21.30 da uyusunda demiyorum yeri geliyor bu 22-23 de oluyor .
E ben çocuğu uyutmak istediğimde eşim uyutma bak erken vs diyor ve inatlastigimiz içinde yardımcı olmuyor asla uyku konusunda …..
Ben mi yanlış düşünüyorum ya sizin bebisleriniz nasıl uyuyor . ? Çevremde. Duyuyorum bizim çocuk gece geç yatıp sabah da geç kalkiyot diye ve o çocuklarda sağlıklı bı sıkıntıları vs yok yani .ben mi çok stres yapıyorum bu konuda acaba ya ? Lütfen akıl verin bana ..