kahrolsunDunya basligi ilk okudugumda “rengin, oyuncagin cinsiyeti olmaz. Pembe renk cok tatli ilgi cekici onu sevmesi, kizsal oyincaklari sevmesi normal. ” .diyecektim. Ama sizin ornekleriniz biraz normalinden sapmis gibi geldi bana. Belki de tamamen normaldir, onlari daha cok benimsemesinde sizin farkinda olmadan yaptiginiz tutumlarda etkilidir , babayla vakit gevirmemistir vs. Ama yine de bir uzmana danisin. Kimlik karmasasi yasiyor olabilir. Fitrat geregi erkek oyunlarini da oynamasi gerekli. Siz hic oynamadigini soylemissiniz. Benim oglumda pembeyi moru sever. Kimi zaman kiz oyuncaklari ister . Ben asla onlar kiz oyuncagi rengi demem. Cunku bu soylem pedagojik olarak cok yanlis. Ama oglum ayni zamanda erkek oyuncaklarini ve oyunlarini da cok sever. Daha cok oynar. Bazen kiz kuzeninin tokalarina hevesleniyor. Benim takilarima. O bunlarin cinsiyete ozgu oldugunu kavrayamaz. Bu durumda aciklamaniz ilgisini kaydirmaniz lazim. Ben diyorum “bunlar kiz kiyafeti, makyaj erkekler yapmaz” DEDİM. DAHAistemedi. Zaten cok da hevesli degildi. Siz de kendiniz aciklayin. Babasindan ornek verin. Suan icinde bulundugumuz donemde bu konu tehlikeli boyutlara getiriliyor malesef. Cinsiyetsizlestirme projeleri bizim yavrularimiza hasar acabilir. Dikkat etmeliyiz, cinsiyet farkliliklarini da vurgulayip dogru kimlikte olmalarini saglamaliyiz