Dmta okumanın para etmediği bir ülkede bir yandan haklı da biseyde diyemiyorum ama daha küçükmuste. Hafta sonları yaz tatilinde ara tatilde filan çalışabileceği bir iş bulun hangi mesleğe yönelimi var bı bakın araba sektörü mu mesela tamir, oto aksesuar, oto yıkama gibi yerler. Ya da mobilya montaj ustalığı ya da ne biliyim berber filan. Bı konuşun oturup bir yerde bulun günlük az da olsa para verirse de kabul edin yani gitsin çalışsın ki bence iyi de olur hem görmüş olur hayatı önceden erkek çocuğu için ben her zaman böyle düşünüyorum çünkü. Ama okulunu okuması gerektiği yönünde de telkinler verin iş bir yere kaçmaz hep bulursun ama okulunu oku en azından diplomani al diyin. Ne olur ne olmaz bitirsin okulunu belki çalıştığı ortamları sevmeyecek bilemezsiniz. Şimdi genç olduğundan para kazanıp istediklerini almak istiyor anlıyorum onu. Destekleyin haklısın bencede bu yaşlarını iyi değerlendirip bir meslek ogrenebilmelisin ama hem okul hemde hafta sonu çalışmakla su an çözüm bulabiliriz okul bitince liseye geçecek zaten ondan sonrasinda da yine hep beraber karar veririz diyin ve lütfen okul konusunda da zorlamyin gerçekten b.ktan bir egititim sistemmiz var ve bı halta da yaramıyor ayrıca da çok stresli çok zor okuması hadi okudun sonrasi daha da zor şu anda okuyanlar değil meslek sahibi olansanayideki adamlar deli para kazanıyor okuyanlar yıllarca dirsek çürütüyor ama adam akıllı kazananı da göremedik orta duzeyde..