Maka_Paka Merhabalar güzel anneler 🌸 Biz yeni geldiğimiz memlekette güvenilir süt alabilecegimiz yer yeni bulduk ve hiç bebeğime yoğurt mayalamaya başlayacağım. Hiç mayan yok, ilk mayayı nasıl yapabilirim ?
aryig Maka_Paka hazır yoğurttan kullanabilirsiniz maya olarak veya güvendiğiniz birinden alabilirsiniz ya da pakette de satılıyor sanırım ama ben denemedim.
Eymonunannesi Maka_Paka yoğurt makinesi var mı siz de? Eğer varsa sütü kaynattıktan sonra serçe parmağınızı dokundurun 7 saniye boyunca. Eğer yanıyorsa süt tam kıvamın da hazır olmuş demektir. Daha sonra 4-5 kaşık hazır yoğurt attın 2 kepçe kaşığı ile sütü içine attıktan sonra önce kaşıkla daha sonra blender yardımıyla iyice karıştırın ve sütün hepsini boşaltın içine. Tekrar karıştırın. Mayalanmaya hazır. 12 saat mayaladıktan sonra biraz dışarı da ılık bir hal alınca buz dolabın da 1 gün kadar bekletin. Ve alın size taş gibi yoğurt🥰🥹
AnVN Maka_Paka tereyağı ile mayalayanlar var birde sütçünüz de varsa ondan isteyebilirsiniz diğer bir seçenek marketlerdeki açık yoğurtlardan yapabilirsiniz hazır yoğurt istemiyorsanız
Maka_Paka aryig Hazır yoğurt sünüyor, bir kaç mayalamaya toparlanır mi dersiniz? Tanıdığım kimse yok malesef sütü bile zor bulduk
aryig Maka_Paka anladım ben genelde eker alıyorum sorun olmuyor ama bu aralar ev yoğurdu yerine hazır aldığım için bilemiyorum 😅
Maka_Paka Eymonunannesi Yoğurt mayalamasini biliyorum ☺️ ama geldigimiz şehirde maya alabilecek kimsem yok ve doğal olarak elimde hiç maya yok. Nasıl maya edinebilirimdi soru 😅
Maka_Paka aryig Memlette hep kendim yapardım ama burda malesef bizde hazır yiyorduk fakat artık bebeğim ek gıdaya geçiyor, o yüzden sormak istedim ☺️
aryig Maka_Paka anladım Migros’ta bir mayalıyo mu ne marka vardı o işinizi görür belki bilmiyorum var mı ama yani ben de hazır yoğurt veriyorum artık bilemiyorum 🫢
bilgela Sütü aldığınız yere sorun hazır yoğurtla güzel olmuyor sünüyor ben burda arkadaşlardan almıştım ilk sonra sütü aldığım yere sordum ordan almıştım komşunuz varsa komsunuza da sorabilirsiniz
Nobodyyy111 E bebekte gördüm 5 prebiyotikli ve probiyotikli yoğurt mayası satılıyor yorumları da güzeldi ben sipariş verdim evde yaptıklarım hep ekşi oluyordu bir de bunu denicem bakalım