Lazziya23 Merhaba Hanımlar oğlum 5 ay 20 günlük ek gıdaya başladık biberon ve meme de veriyorum doktora götürdüm dün kakasını gösterdim susuz kaldığı için böyle yapmıştır su verebilirsin dedi ama sormadım orada sorularım şu; 1: Su hazır su içiyoruz direk oradan mı vermeliyim kaynatayım mı yoksa? 2: Ne kadar vermem gerekir? Bilgisi olan anneler yazarsa çok sevinirim 🌸
Maka_Paka Lazziya23 Ek gıdaya geçtikten sonra tabiki su verin. Dışardan aldığı yiyecekler için su gerek. Ben hazır suyu da kaynatıp sogutuyorum, sonuçta plastiğin içinde kim bilir kaç gündür, bana çok sağlıksız geliyor ama yokki şöyle mis gibi çeşme suyumuz
Lazziya23 bomgomy ben de anlamadım korktum ben de öyle söyleyince bütşn gece gündüz de en az 2 defa anne sütü emiyor meme reddi olduğu için mamaya geçtim mamayı da sulu veriyorum biraz ek gıda dediğim yoğurtla havuç yedi şuana kadar sadece
bomgomy Lazziya23 cocuk ek gıdaya yeni gectıgın de bile suya ıhtıyacı yoktur , anne sütünden ve mamadan alıyor suyunu. Yanı bırcok post acıldı burda bu konuyla ılgılı yıne aynı şeyleri yazmıcam ama bazı dr lara cok sasırıyorum sadece
Nobodyyy111 Lazziya23 hayır canım ek gıdaya geçince zaten kakası katılaşmaya başlar bu çok normal. Benim kızım normalde vıcık vıcık yapardı kakasını şimdi katı yapıyor ama günde 3 kere yapıyor. Yani bebeğiniz kabız olmuyorsa günlerce kakasını yapamıyorsa o zaman susuz kalmış olabilir. Ama susuz kaldığını en iyi idrarından farkedersiniz. Gün içinde az ve koyu turuncuya yakın renkli idrar yapıyorsa o zaman susuz kalmış demektir. Bide benim kızım 2 yudum içip bırakıyor suyu pek sevmiyo alışamadı henüz o yüzden bende mama ölçüsünü 10-20 ml biraz daha sulu yapıyorum.
Doga80 Benim oglumda 5,5 aylık, bizde şu an günde bir kere ek gıda alıyoruz anne sütü ağırlıklı besleniyor, ben yine ek gıdadan sonra suyunu gösterip teklif ediyorum ona ağzını açıyor hemen içiyo o kadar, bir daha gün içinde vermiyorum