gullara Merhabalar, bebeğimin alerjisi var, 5 aylık ve doktor Aptamil pregomin syneo yazdı. Malesef içemiyor kusdu sürekli. Kaşıklı biberonla veriyoruz, normal biberonla versek yer mi acaba? Pekmez de koydum bu arada
Tugcekus gullara merhaba benim beneğimde aynı mamayı içiyor falat raporu nasıl çıkarttınız bilgi verebilir misiniz
Arenilay- gullara yavaş yavaş biberonla alıştırın birden alışmayacaktır 1 haftaya tadına alışır azar azar sık sık verin daha sonra düzelecektir geçmiş olsun🙏🏻kusma varsa bu arada alerjik bebeklerde çok oluyor bu mamanın içine katılan kıvamlaştırıcı toz var bebelac thikener mamasının içine koyuyorsunuz mamayı koyultuyor kusmayı geçiriyor doktorunuza mesajla bile danışabilirsiniz ilaç vs değil nişaşta gibi düşünün mama için üretilmiş
nuroner gullara bizde aptamilinkini kullanıyoruz. Bizim reflüden kaynaklı aşırı kusmamız var sizinde öyle olabilir mii ?? Bence normal biberonla verebilirsiniz kaşık biberonu da reddediyor olabilir
gullara Tugcekus Çocuğun alerjisinin teşhisi konması gerekiyor ilk önce ve Doktorumuz teşhis koydu ve raporu çıkardı reçeteyle eczaneye gittik ve aldık 12 kutu yazmışdı bize
Tugcekus gullara alerjisi var zaten oyüzden o mamayı içiyor herhangi bir kan testi falan yapıldı mı yani kalori hesabı falan yapıldı mı nasıl yaptı neye göre 12 kutu mesela onu merak ettim
gullara Tugcekus kan testi yapıldı. Bizim çocuk anne sütüyle besleniyor şimdiye kadar. Kilosu çok azmış, 5 aylık ama 6 kilo doktor dedi öncelikle kilo almalı kaloriyi de aya göre hesaplıyorlar 1 ayda 1 kilo alması gerekiyormuş minimum 700-800 gr.
nuroner Tugcekus bebeğin kilosu ve ayına göre sistem otomatik olarak belirliyor kutu sayısını bize 11kutu çıktı mesela
nuroner Gulll_ çoğu bebekte reflü oluyor evet ama besin alerjisi olmuyor , besin alerjisi olan bebekler her mamayı yiyemiyor devletin verdiği raporlu mamaları kullanabiliyoruz sadece o yüzden aptamil ar bizim bebeklerimizin kullanabileceği bir mama değil maalesef