lceLady Yada eşiniz ne kadar verir size? Aylık 10 bin veriyor eşim. Ve 3 cocuk. Dedigim gibi sadece mutfak için Acaba ben mi yettiremiyorum 🤷♀️ Ucu ucuna yetiyor yani öyle diyim Ama 1-2 aylık kuru erzak alımı bunun içine dahil değil
heygorl lceLady evden eve, kaç çocuk olduğuna, ne yendiğine ve ekonomik düzeye göre değişir. 3 çocuk olunca ister istemez yetişmiyordur. Pahalılık çok, Allah yardımcısı olsun herkesin.🥺
Deletedmom104 lceLady Salatanın kilosu 50 lira olmuş, yadırgamam. Hiç hesaplamadım bereketi kaçmasın diye akmxakks
livanurvealpinannesi61 Mavianne2023 biz şoktan aldık pazar günü sebze temizlik kahvaltı VS 2500 TL civarı tuttu birçok şey aldım tuvalet kağıdına kadar yani
lceLady Deletedmom104 Sorma ya. Geçen 3 tane salata aldım ki oda cengel değil normal salata 26₺ tuttu
Mucize1309 lceLady biz iki kişiyiz birde bebetomuz bizimde 10 bin gidiyor bende diyorum sorun bizde mi anlamadim ama artık bu gidişe dur demem lazım yoksa olmuyor ya nasıl dur diyeceksem her gün fiyat artıyor
tineanigra lceLady hiç bir fikrim yok açıkçası salçam tarhanam eriştem annemden gelir , peynir tereyağ memleketten getirtiyorum aylık olarak değil bittikçe sipariş veriyorum. Etleri toplu eşimin memleketten getiriyoruz. Pazarı eşim yapar marketi beraber hallederiz. Eksildikçe tamamlıyoruz o yüzden pek hesap kitap olmuyor.
ikitosbikannesi lceLady bence fazla. Sadece mutfak alış verişi ve içinde bakliyat yok. Kahvaltılık, sebze, meyve 10.000 fazla geldi bana Eşim bana ayrı para vermez. Biz alış verişe birlikte gideriz eşim öder. Para verip sen al demedi 3 yıldır.
lceLady Yani ne bileyim okula giden cocugum var Her gün beslenme meyvası içecegi. Her sabah muhakak yumurta veriyorum hepsine. Yumurta olmus 5₺ Sonra düşünüyorum extra bu parayla dısarıdan cocuklara hazır bısey veya baska sey aldıgımda yok ki. Nasıl gidiyor nereye gidiyor anlamıyorum
Sarahh lceLady bence 5 kişiye göre iyi hatta az bile . Ha hergün patates falan yiyyorsanız tabiki fazla 10 bin, ama normal etti ,balıkydı , tavuktu yiyiyorsanız çok iyi
Duyulurum lceLady bence normal. Meyve sebze et kıyma haftalık 2 bin rahat tutar 5 kişi. Bunun ekmeği, suyu, sütü yoğurdu unu makarnası pirinci… Ayda 15 bine kadar yolu var
Melovealp Bu tamamen herkesin ekonomik düzeyine,yediği içtiğine markasına göre değişir.3 çocukla 10 bin yine iyi yetiriyorsun bence.
iki_prens_annesi_ lceLady valla net bı hesap tutmadım ama 7 8 bin tutuyor geciyodir bile ben şöyle yapıyorum cumartesileri pazar oluyor oraya gidiyorum 300 400e meyve sebzeyi hallediyorum kahvaltılık ve diğer ihtiyaçlarıda marketten alıyorum bazen 500 600 bazen bin o haftaki ihtiyaca göre değişiyor
Elmsnghn lceLady etin kilosu olmus 500 lira. Herşey almış başını gidiyor. 3 çocukla bence gayet normal. Biz 3 kisiyiz pazar dahi degil sadece market alışverişi 5 bin gitti 15 günde. Ki toplu alisveris de degildi ihtiyaç tarzi seyler için. İçinde market alışverişi vs yok
Ebrupinarrr lceLady 5 6 tutuyordur belki daha fazla ve oğlumla birlikte 3 kişiyiz ki oğlumda daha küçük Bu 5 6 nın içinde büyük şeyler yok Sıvıyağ deterjan vs gibi
Aselimizz lceLady Hiç bilmiyorum. Her ay değişiyor çünkü. Zamlar sağolsun. Birçok şeyi annem ve kayınvalidem kendisi yaparlar. Onun avantajı var sadece. Eşimin bana verdiği parayı da ben sadece kendime harcıyorum. Çocuğun ihtiyaçları, evin ihtiyaçları falan zaten genel bütçeden gidiyor.