mirahanim yani şöyle demek istedim ilk veya ikinci uykudan 1 tanesinin süresini dusurseniz? Ben 45 dk diyorum ama ilk başta belki bunu 1 saate dusurursunuz amaç son uykuyu erkene çekmek.
2 uykuya kaç aylıkken düşülüyordu hatirlayamadim ama benim oğlum hep uyku sayılarını ayına göre erken düşüren bı bebekti. Son uykusu 6ya kaydigina göre 2 uykuya düşmüş olma vaktinizde gelebilir diye düşündüm. Uyku süreleri çok iyi çünkü maşallah. Ama son uyku saati çok geç.
İnternetten baktım : 5-8 ay : Bu dönemde genellikle 3 uyku uyuyorlar, 2 uzun uyku 1 de şekerleme olarak. 7. Aydan itibaren son uykuya direnme başlayabiliyor ve 2 uykuya geçiş başlayabiliyor.
Belkide 2 uykuya düşme de rahatlatır sizi. Ya bu uyku sayısı düşmeleri hep sıkıntılı ve zorlu oluyor bu arada çocuk direniyor, gece uykuları geçe kalıyor, son uykuya direniyor vs gibi şeyleri iyi gözlemlemek birazda sürece yardimci olmak gerekiyor o yüzden bebeğinizi en iyi siz tanırsınız bunları bı düşünün isterseniz 🌸
Benimkinin geçtiğimiz aylarda akşam uykuları 11 e 12 ye çıkmaya başlamıştı sabah yorgunluktan bende uyuyup kaldım hep 9-10 da uyanmaya başladık herşey yolundan saptı ki doğdu doğalı 19.00-20.00 arası uyuyan bı çocuktu. 2 hafta sabah 7 ye alarm kurdum şimdi yine düzen oturdu. Öğlen uykusu da mesela 3 yas gibi bırakıyor çoğu çocuk ama benimki bazen aftanın 2-3 günü uyumuyor mesela öğlen uykusu. Neden anlatıyorum, şu yüzden bazen elle müdahale etmek gerekiyor düzeni kurmak için. (26 aylık)