Fidannur Kızlar oğlum 16 aylık hiç kelimesi yok sadece sesler çıkarıyo dada dede gaga bu tarz sesler ama ismini söyleyince bakıyor göz teması çok iyi onu getir dediğimde getiriyor kapıyı kapat dediğim kapatıyo 3 4 kere tekrarlıyorum yapıyo bunları elimde birşey görsün onu istiyo ellerini uzatarak hayvan kitapları var onu getiriyo bana söylemem için ama konuşma sıfır bazende oturduğu yerde sallanıyor ediyor
Berilsmom13 Fidannur ekran varmı hayatınızda bol bol konuşun günlük hayatınıza dahil edin. Normalde kelimelerinin olması gerekiyor
ikizannesi278 Fidannur Bence otizm değil canım. 16 aylık bebek ne gibi konuşma yapabilir onunla bol bol konuşup sohbet edin istediklerini zaten gösterebiliyormus
sonmel Kafanizi bulandirmayin bosu bosuna, gayet normal. Her bebek 16 aylik oldugunda şakır şakır konusmak zorunda degil, gercekten supheleniyorsaniz doktora danisin burdan biz teshis koyamayiz
Fidannur Berilsmom13 hayatımızda ekran var ama bir kaç gündür kestim tv açık olunca çok dikkatli izliyo gözünü ayırmadan
Ess92 Fidannur instagramda bebek rehberi var 19 aylık oğlu 0 ekran sürekli bağ bahçe park etkinlik halindeler hiç kelimesi yok evet hayır baş sallayarak yapıyor işaret parmağı aktif kullanıyor göz teması var. 18 ayda bile en az bir kelime olması lazım diye biliyorum. Gayet bilinçli ve rahat bir anne. Her bebek farklıdır her şeyin zamanı vardır diyor. Her konuşmama otizm olacak diye bir şey yok.
melif Fidannur otizm ne alaka herkes paranoyak oldu iyice. Bol bol kitap okuyun olumlu etkiler konuşmasını. Her çocuk aynı aylarda konuşmaz zaten
ikizannesi278 Fidannur öğretmeye çalışsanız biraz belki olur her çocuk birde değil hemen otizm bağlamamak lazım
Sinem61 Fidannur otizm teşhisi icin çok erken ama şu an anlattıklarınızin hiç biri otizm belirtisi degil zaten. Bebeklerde ilk kelime 12 ay civarı beklenir 18 ay sonunda 12 kelime söylüyor olmasi beklenir. Tabii bu sartlari saglamayan bebek otizmdir demek değildir. Asagi yukari boyle olmasi gerekiyor. TV izliyorsa kesebilirisniz karşılıklı diyalog olmadığı icin konusmayi geciktirebiliyor bazı çocuklarda. Bol bol kitap karıştırın birlikte abartili ses tonuyla kitap okuyun vs